X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤο Κατάρ δεν πρέπει να συρθεί στο σκάνδαλο διαφθοράς της ΕΕ, λέει...

Το Κατάρ δεν πρέπει να συρθεί στο σκάνδαλο διαφθοράς της ΕΕ, λέει ο ΥΠΕΞ στο CNBC

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ είπε ότι η χώρα του δεν πρέπει να συρθεί στο σκάνδαλο διαφθοράς με μετρητά έναντι επιρροής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς για ανάμειξη της Ντόχα ως «αβάσιμους».

Όπως μεταδίδει το Reuters, το σκάνδαλο, αφορά σε υποψίες ότι το Κατάρ και το Μαρόκο δωροδόκησαν πολιτικούς, κοινοβουλευτικούς βοηθούς και ΜΚΟ για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ως (το) κράτος του Κατάρ, είμαστε 100% σίγουροι ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει βάση. Δεν είδαμε τίποτα (από τις βελγικές αρχές). Υπάρχει μια έρευνα σε εξέλιξη. Πρέπει να δούμε, πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα», είπε ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι στο CNBC αυτή την εβδομάδα.

«Αυτό το πρόβλημα είναι ένα πρόβλημα που συμβαίνει στην Ευρώπη για ένα ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο. Είναι καλύτερα να κοιτάξουν τον δικό τους θεσμό και να κάνουν όλα τα βήματα που απαιτούνται και να μην σέρνουν το όνομα της χώρας μας σε μια τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε.

Το Κατάρ αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη. Το Μαρόκο παραπονέθηκε για «δικαστική παρενόχληση» μετά την έρευνα για δωροδοκία.

Ο σεΐχης Αλ-Θάνι είπε ότι το αραβικό κράτος του Κόλπου, ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς φυσικού αερίου στον κόσμο, ήταν «απογοητευμένο» και διαφώνησε με την ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον περασμένο μήνα να αναστείλει όλες τις εργασίες για νομοθεσία που αφορά το Κατάρ και να απαγορεύσει στους εκπροσώπους του Κατάρ από τις εγκαταστάσεις του.

«Η δέσμευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν συνεχής για γεωπολιτικά ζητήματα, για ενεργειακά ζητήματα, για πολλά άλλα θέματα και αυτού του είδους τα ψηφίσματα…θα επηρεάσουν τη συζήτηση», είπε.

Τόνισε ότι το Κατάρ, ένας σημαντικός παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου, δεν θα πολιτικοποιήσει τον ενεργειακό εφοδιασμό στην Ευρώπη στο πλαίσιο εμπορικών συμφωνιών με την κρατική QatarEnergy.

«Έχουμε ιστορικό ότι δεν χάσαμε ποτέ καμία αποστολή, ποτέ δεν πολιτικοποιήσαμε την ενέργειά μας ή οπλίσαμε την ενέργειά μας ως εργαλείο για να απειλήσουμε οποιαδήποτε άλλη χώρα», είπε ο Υπουργός.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share