X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ΔΣ του ΔΝΤ επαναβεβαιώνει πως περιβάλλει με την «πλήρη εμπιστοσύνη του»...

Το ΔΣ του ΔΝΤ επαναβεβαιώνει πως περιβάλλει με την «πλήρη εμπιστοσύνη του» τη Γενική Διευθύντρια του

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο επαναβεβαίωσε πως περιβάλλει με την «πλήρη εμπιστοσύνη» του τη Γενική Διευθύντριά του, την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας τοπική ώρα (σήμερα Τρίτη νωρίς το πρωί ώρα Κύπρου).

Στο κείμενο αναφέρεται πως η κυρία Γκεοργκίεβα έχει δεσμευθεί να διατηρήσει τα υψηλότερα πρότυπα χρηστής διοίκησης και ακεραιότητας στον θεσμό. Με χωριστή ανακοίνωσή της, η Γενική Διευθύντρια ευχαρίστησε το ΔΣ του ΔΝΤ για την εμπιστοσύνη του.

Το ΔΣ του διεθνούς χρηματοπιστωτικού θεσμού αποφάσισε η Βουλγάρα οικονομολόγος να παραμείνει στη θέση της παρά τις κατηγορίες για παρατυπίες που είχαν διατυπωθεί σε βάρος της και αφορούσαν την περίοδο που υπηρετούσε στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο θεσμός θεωρεί πως τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε δεν τεκμηρίωσαν πως η κυρία Γκεοργκίεβα διαδραμάτισε «ανάρμοστο ρόλο». Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share