X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Ντουμπάι ανακοίνωσε σχέδιο για «διπλασιασμό» της οικονομίας του την επόμενη δεκαετία

Το Ντουμπάι ανακοίνωσε σχέδιο για «διπλασιασμό» της οικονομίας του την επόμενη δεκαετία

Το Ντουμπάι ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα φιλόδοξο σχέδιο με στόχο την ενίσχυση του εξωτερικού εμπορίου και των επενδύσεων στον οικονομικό κόμβο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και «διπλασιασμό του μεγέθους» της οικονομίας του έως το 2033.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ηγέτης του εμιράτου του Κόλπου, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ-Μακτούμ, αποκάλυψε σε μια σειρά από αναρτήσεις του στο twitter την Οικονομική Ατζέντα του Ντουμπάι, που ονομάστηκε “D33”, με στόχους που αγγίζουν συνολικά τα 32 τρισεκατομμύρια ντιρχάμ (8,7 τρισεκατομμύρια δολάρια).

Το σχέδιο θα «διπλασιάσει το μέγεθος της οικονομίας του Ντουμπάι την επόμενη δεκαετία και θα εδραιώσει τη θέση του μεταξύ των τριών κορυφαίων παγκόσμιων πόλεων», δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ σε μια ανάρτηση που συνοδευόταν από ένα σχετικό βίντεο μάρκετινγκ.

Οι στόχοι θα επιτευχθούν μέσω «100 μεταμορφωτικών έργων», ανέφερε στις αναρτήσεις του χρησιμοποιώντας γραφήματα.

Η νέα οικονομική ατζέντα θα προσθέσει επίσης 400 πόλεις στη λίστα των εμπορικών εταίρων του Ντουμπάι, αυξάνοντας το εξωτερικό εμπόριο την επόμενη δεκαετία κατά 44% στα 25,6 τρισεκατομμύρια ντιρχάμ. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στο Ντουμπάι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 650 δισεκατομμύρια ντιρχάμ μέσα σε 10 χρόνια, σύμφωνα με τον Σεΐχη Μοχάμεντ.

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο έρχεται καθώς μεγάλο μέρος του κόσμου βρίσκεται στη δίνη καταστροφικών οικονομικών προβλέψεων.

Ωστόσο, αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που επισκέφθηκαν την χώρα τον Νοέμβριο προέβλεψαν «εύρωστη» οικονομική ανάπτυξη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με προβλεπόμενη αύξηση του ΑΕΠ κατά 6%το 2022.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share