Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ To ειδικό κατάστημα κράτησης νέων του Αυλώνα επισκέφθηκε η Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου

To ειδικό κατάστημα κράτησης νέων του Αυλώνα επισκέφθηκε η Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου

0
To ειδικό κατάστημα κράτησης νέων του Αυλώνα επισκέφθηκε η Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου

Το ειδικό σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης νέων στον Αυλώνα επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου Στέφη Δράκου, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή της στην Αθήνα.

Την Υπουργό Δικαιοσύνης ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού καταστήματος ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και ο Διευθυντής του Κέντρου κράτησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κ. Δράκου στον Αυλώνα, έγινε ενημέρωση για τα αναμορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και για τις πρακτικές μεταχείρισης ανήλικων και νεαρών παραβατών, με δεδομένη την επικείμενη εγκαθίδρυση χώρου κράτησης παιδιών στην Κύπρο.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, οι νέοι που κρατούνται στο κατάστημα «Αυλώνα» παρουσίασαν στην Υπουργό και τους παρευρισκόμενους ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο, το οποίο ετοίμασαν οι ίδιοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης είχε συναντήσεις με τον Έλληνα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας Χρήστο Στυλιανίδη.

Πηγή:ΚΥΠΕ