X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο εμπάργκο στο ρωσικό αέριο θα καταστρέψει την ευρωπαϊκή οικονομία, λέει ο...

Το εμπάργκο στο ρωσικό αέριο θα καταστρέψει την ευρωπαϊκή οικονομία, λέει ο Ορμπαν, επιμένοντας στις διατιμήσεις σε καύσιμα, βασικά τρόφιμα και ενέργεια

Ένα εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου θα καταστρέψει την ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία ήδη αντιμετωπίζει τον αυξανόμενο πληθωρισμό, λόγω των υψηλότερων τιμών ενέργειας, δήλωσε την Παρασκευή ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Ορμπαν είπε επίσης στο δημόσιο ραδιόφωνο ότι χωρίς ανώτατα όρια τιμών στα καύσιμα, σε ορισμένα βασικά τρόφιμα και στη λιανική πώληση ενέργειας, ο ουγγρικός πληθωρισμός, ο οποίος επιταχύνθηκε στο 10,7% τον Μάιο, θα κυμαινόταν γύρω στο 15-16%.

Αυτά τα ανώτατα όρια τιμών θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ισχύ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχιστεί, συμπλήρωσ και δήλωσε ότι θα ήθελε να δει παράταση των μέτρων, προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειάζεται περισσότερη διαβούλευση πριν ληφθεί η τελική απόφαση.

Αντιμέτωπη με μια έκρηξη του πληθωρισμού, η κυβέρνηση του Ορμπαν έθεσε ένα όριο στις τιμές των καυσίμων στα μέσα Νοεμβρίου και εφάρμοσε διατιμήσεις σε πολλά βασικά τρόφιμα τον Φεβρουάριο. Τα μέτρα λήγουν τον επόμενο μήνα.

Το πεδίο εφαρμογής του ανώτατου ορίου των τιμών των καυσίμων περιορίστηκε πρόσφατα στα αυτοκίνητα με ουγγρικές πινακίδες, προκαλώντας σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ο ουγγρικός ενεργειακός όμιλος MOL την Πέμπτη ζήτησε τη σταδιακή κατάργηση του μέτρου.

“Όλα εξαρτώνται από τον πόλεμο. Εάν υπάρχει πόλεμος, τότε υπάρχει πληθωρισμός πολέμου”, είπε ο Ορμπάν. “Εάν υπάρχει ειρήνη, τότε μπορούμε να καταργήσουμε σταδιακά αυτά τα μέτρα πιο γρήγορα. Εάν υπάρχει πόλεμος, τότε δεν μπορούμε ή μπορούμε να το κάνουμε πολύ αργά”.

διατΠηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share