Home Featured Το επίπεδο πολιτισμού μας κρίνεται από τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα, λέει η Εταιρεία Προστασίας των Ζώων

Το επίπεδο πολιτισμού μας κρίνεται από τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα, λέει η Εταιρεία Προστασίας των Ζώων

0
Το επίπεδο πολιτισμού μας κρίνεται από τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα, λέει η Εταιρεία Προστασίας των Ζώων

Από τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα και τη φύση γενικότερα, κρίνεται η ανθρώπινη μας αξιοπρέπεια και το επίπεδο του πολιτισμού μας, σημειώνει η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων (ΚΕΠΖ) σε ανακοίνωσή της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, η οποία έχει καθιερωθεί στις 4 Οκτωβρίου.

Στην ανακοίνωση την οποία υπογράφει η Πρόεδρος της ΚΕΠΖ Τούλα Πογιατζή αναφέρεται ότι «όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης». Ο άνθρωπος, σημειώνεται, «είναι μέρος του ζωικού βασιλείου. Ένας σωστός και ολοκληρωμένος άνθρωπος οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις και τη φυσική του δύναμη για το καλό των ζώων».

Σύμφωνα με την Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων «κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά». «Η εγκατάλειψη ζώου του οποίου η επιβίωση εξαρτάται από τον άνθρωπο, είναι πράξη απάνθρωπη και εγκληματική», αναφέρεται. Τα ζώα, προστίθεται, «δεν πρέπει να ζουν κάτω από συνθήκες αιχμαλωσίας».

«Σε περίπτωση όπου επιβάλλεται η θανάτωση ζώου, πρέπει να γίνεται με τρόπο που να μην του προκαλεί πόνο, φόβο και ταλαιπωρία», αναφέρεται, μεταξύ άλλων. Ο σεβασμός προς τα ζώα είναι ανθρώπινη υποχρέωση, συνεχίζει η ανακοίνωση. «Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο», προστίθεται. «Από τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα και τη φύση γενικότερα, κρίνεται η ανθρώπινη μας αξιοπρέπεια και το επίπεδο του πολιτισμού μας», καταλήγει.

Πηγή:ΚΥΠΕ