Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά ισραηλινού αντιβαλλιστικού πυραύλου

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά ισραηλινού αντιβαλλιστικού πυραύλου

0
Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά ισραηλινού αντιβαλλιστικού πυραύλου

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά του ισραηλινού πυραυλικού συστήματος «Arrow 3» έναντι τιμήματος 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως μεταδίδει σήμερα η κρατική ισραηλινή τηλεόραση επικαλούμενη σχετική δήλωση του Πρέσβη του Ισραήλ στο Βερολίνο, Ρον Προσόρ.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για θέματα ασφαλείας της Bundestag ενέκρινε σήμερα τη σχετική διακρατική συμφωνία Γερμανίας-Ισραήλ ως επίσης και το ποσό της προκαταβολής που ανέρχεται σε 560 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρουν ισραηλινές στρατιωτικες πηγές, για την εφαρμογή της συμφωνίας απαιτείται έγκριση των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή μετέχουν και εκείνες στην παραγωγή του συστήματος «Arrow 3». Ωστόσο, όπως η ισραηλινη κρατική τηλεόραση είχε μεταδωσει σε αποκλειστικό της ρεπορτάζ προ τριμήνου, οι ΗΠΑ έχουν ήδη εγκρίνει την πώληση του ισραηλινού πυραυλικού συστήματος στην Γερμανία, κατόπιν σχετικού αιτηματος του Βερολίνου να αμυνθεί έναντι τυχόν ρωσικής βαλλιστικής επιθεσης είτε κατά της Γερμανίας είτε κατά άλλων γειτονικών ευρωπαϊκών χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Γερμανία, Ρον Προσόρ, σχολίασε την εξέλιξη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του κρατικού καναλιού της χώρας του ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αναβαθμίζει σημαντικά τις στρατηγικές σχέσεις Γερμανίας-Ισραήλ και ωφελεί κατά τρόπο εξαιρετικό την ισραηλινη οικονομία».

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία εξαγωγής του ισραηλινού πυραύλου Arrow-3.

Πηγή:ΚΥΠΕ