Home Featured Το Ισραήλ συνιστά εγρήγορση για πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων στο εξωτερικό ενόψει των εβραϊκών γιορτών

Το Ισραήλ συνιστά εγρήγορση για πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων στο εξωτερικό ενόψει των εβραϊκών γιορτών

0
Το Ισραήλ συνιστά εγρήγορση για πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων στο εξωτερικό ενόψει των εβραϊκών γιορτών

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ εξέδωσε σήμερα το πρωί ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες της χώρας, συνιστώντας τους να βρίσκονται εγρήγορση σε περίπτωση που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό το αμέσως ερχόμενο διάστημα που εκτείνεται από το τέλος της εβδομάδας και έως τα τέλη Οκτωβρίου – περίοδος κατά την οποία γιορτάζεται η Εβραϊκή Πρωτοχρονιά, η Ημέρα της Εξιλέωσης και η δεκαήμερη Γιορτή της Σκηνοπηγίας.

Κάθε χρόνο αυτήν την περίοδο παρατηρείται αυξημένη κίνηση Ισραηλινών τουριστών στο εξωτερικό. Φέτος η εβραϊκή εορταστική περίοδος αρχίζει στις 24/9 και ολοκληρώνεται στις 17/10.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας, το Ιράν, οι οργανώσεις που υποστηρίζει στην περιοχή, με έμφαση την Χεζμπολάχ, ως επίσης και το ISIS, βρίσκονται σε ετοιμότητα για να πλήξουν ισραηλινούς και εβραϊκούς στόχους διεθνώς. Παρότι η ανακοίνωση δεν αναφέρει σε ποιες χώρες θα μπορούσαν να σημειωθούν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών τουριστών, γίνεται μνεία για τις απόπειρες επιθέσεων που φέρονται να είχαν αποτραπεί στην Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο σε συνεργασία της Μοσάντ και της ΜΙΤ σε τουριστικά θέρετρα.

Παράλληλα, προβληματισμούς έχει προκαλέσει στις ισραηλινές αρχές ασφαλείας η αυξημένη παρουσία Ισραηλινών Εβραίων προσκυνητών στην πόλη Ούμαν της Ουκρανίας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αυτή τη στιγμή βρίσκονται ήδη εκεί περί τις 2.000 Υπερορθόδοξοι Εβραίοι προσκυνητές, αριθμός που υπολογίζεται να ανέλθει στις 7.000 ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Η πόλη Ούμαν αποτελεί σταθερό θρησκευτικό προορισμό για τους Εβραίους πιστούς επειδή εκεί βρίσκεται ο τάφος του θρησκευτικού ηγέτη Ραβίνου Νάχμαν του Μπρέσλαβ, που απεβίωσε εκεί το 1810. Η πόλη Ούμαν βρίσκεται κοντά στην εμπόλεμη ζώνη και όπως έχουν προειδοποιήσει τόσο οι ισραηλινές όσο και οι ουκρανικές αρχές, η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται εντός του εύρους των ρωσικών πυραύλων. Παρ’ όλα αυτά, ο ρυθμός μετάβασης των Υπερορθόδοξων Εβραίων προσκυνητών δεν μειώνεται, όπως πιστοποιούν Ισραηλινοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Πηγή:ΚΥΠΕ