Home Featured Το Κίεβο λέει πως ανακατέλαβε περισσότερες από 20 τοποθεσίες μέσα σε 24 ώρες

Το Κίεβο λέει πως ανακατέλαβε περισσότερες από 20 τοποθεσίες μέσα σε 24 ώρες

0
Το Κίεβο λέει πως ανακατέλαβε περισσότερες από 20 τοποθεσίες μέσα σε 24 ώρες

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι ανακατέλαβαν περισσότερες από 20 τοποθεσίες τις τελευταίες 24 ώρες εν μέσω μεγάλης αντεπίθεσης.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απώθησαν τον εχθρό από περισσότερες από 20 τοποθεσίες» και ανακτούν «τον πλήρη έλεγχο πάνω τους», δήλωσε ο ουκρανικός στρατός στην καθημερινή του ενημέρωση.

«Κατά την υποχώρησή τους, τα ρωσικά στρατεύματα εγκαταλείπουν βιαστικά τις θέσεις τους και τρέπονται σε φυγή», προστίθεται στην ανακοίνωση του στρατού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Ουκρανία σημείωσε σαρωτικές επιτυχίες εναντίον της Ρωσίας στο νότο και στα ανατολικά, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Izyum, Kupiansk και Balakliya.

Το βράδυ της Κυριακής, σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος μετά τα κτυπήματα που περιγράφονται από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο ως «πράξη απόγνωσης μετά τις τεράστιες απώλειες και την υποχώρηση της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία».

Πηγή:ΚΥΠΕ