Home Featured Το Κρεμλίνο λέει ότι δεν είναι «εξουσιοδοτημένο» να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες, για το πλήρωμα του Moskva

Το Κρεμλίνο λέει ότι δεν είναι «εξουσιοδοτημένο» να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες, για το πλήρωμα του Moskva

0
Το Κρεμλίνο λέει ότι δεν είναι «εξουσιοδοτημένο» να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες, για το πλήρωμα του Moskva

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε την Τρίτη να αποκαλύψει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με τα θύματα από τη βύθιση του ρωσικού καταδρομικού πυραύλων Moskva, καθώς οι γονείς ζητούσαν την αλήθεια για τα παιδιά τους που αγνοούνται, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από έκρηξη και πυρκαγιά που η Ουκρανία είπε ότι προκλήθηκε από μια επιτυχημένη πυραυλική επίθεση και η Ρωσία είπε ότι ήταν αποτέλεσμα έκρηξης πυρομαχικών.

Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν ότι το πλήρωμα είχε εκκενωθεί από το πολεμικό πλοίο – το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και 680 ναύτες, αλλά δεν έδωσαν άλλες λεπτομέρειες.

Μετά τη βύθιση του Moskva, γονείς και άλλα μέλη των οικογενειών των ναυτικών που υπηρετούσαν στο πλοίο – συμπεριλαμβανομένων των στρατευσίμων, επισκέφτηκαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι τα παιδιά τους είχαν εξαφανιστεί και ότι χρειάζονταν απαντήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση, ο εκπρόσωπος του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν είπε την Τρίτη ότι το Κρεμλίνο δεν ήταν εξουσιοδοτημένο να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

«Όλη η επικοινωνία γίνεται μόνο μέσω του Υπουργείου Άμυνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ. «Όλες οι πληροφορίες σχετικά με αυτό εκδίδονται από το Υπουργείο Άμυνας και εδώ δεν είμαστε εξουσιοδοτημένοι να δημοσιοποιήσουμε τίποτα».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρκετές οικογένειες είπαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε δηλώσεις σε ανεξάρτητο ρωσικό ή ξένο Τύπο ότι δεν μπορούν να βρουν τα παιδιά τους που υπηρετούσαν στο πλοίο.

Η Meduza, ένας ανεξάρτητος ρωσόγλωσος ειδησεογραφικός ιστότοπος, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στη διοίκηση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε ότι 37 μέλη του πληρώματος του Moskva έχασαν τη ζωή τους.

Περίπου 100 άνδρες τραυματίστηκαν, ενώ ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων είναι άγνωστος, ανέφερε το δημοσίευμα.

Περίπου 500 άνθρωποι επέβαιναν στο πλοίο όταν χτυπήθηκε το Moskva, έγραψε η Meduza, επικαλούμενη την ίδια πηγή.

Πηγή:ΚΥΠΕ