Home ΤΟΜΕΙΣ Το Μάρτιο αρχίζει η κατασκευή εργοστασίου τεθωρακισμένων οχημάτων στο Μπουργκάς

Το Μάρτιο αρχίζει η κατασκευή εργοστασίου τεθωρακισμένων οχημάτων στο Μπουργκάς

0
Το Μάρτιο αρχίζει η κατασκευή εργοστασίου τεθωρακισμένων οχημάτων στο Μπουργκάς

Η εταιρεία αμυντικού εξοπλισμού International Armored Group (IAG) θα κατασκευάσει εργοστάσιο τεθωρακισμένων οχημάτων στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Μπουργκάς, στη Μαύρη Θάλασσα. Η έναρξη εργασιών για το νέο εργοστάσιο, το οποίο θα πληροί τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, θα γίνει τον Μάρτιο. Η αρχική επένδυση θα ανέλθει σε 20 εκατομμύρια βουλγαρικά λεβ, και η τοπική κυβέρνηση στο Μπουργκάς θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών.

Οι προετοιμασίες για το έργο ξεκίνησαν στις αρχές του 2022. Το εργοστάσιο θα βρίσκεται σε μια έκταση 150.000 τετραγωνικών μέτρων. Ένα φωτοβολταϊκό ηλιακό σύστημα στην ταράτσα του θα συμβάλει στην ενεργειακή απόδοση του σταθμού.

Ο ιδιοκτήτης της IAG, Άντον Στέφοβ, δήλωσε, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της εταιρείας ότι είναι χαρούμενοι  «που έχουμε την ευκαιρία να επεκτείνουμε τη διεθνή μας οικογένεια με ένα εργοστάσιο παραγωγής στη Βουλγαρία, όπου επενδύουμε στην αμυντική καινοτομία και στους ειδικούς που χρειάζεται η χώρα μας». Ο Στέφοβ είπε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα τονώσει τη βουλγαρική βιομηχανική παραγωγή. Ευχαρίστησε τους εθνικούς και τοπικούς φορείς για τη δουλειά τους που κατέστησε δυνατή την έγκαιρη έναρξη του έργου.

Βούλγαροι ειδικοί που εκπαιδεύονται από ειδικούς της IAG σε όλο τον κόσμο θα κατασκευάσουν ολόκληρη τη σειρά προϊόντων IAG, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου οχήματος μάχης πεζικού Rila 8×8. Το εργοστάσιο θα δημιουργήσει τουλάχιστον 300 θέσεις εργασίας. Θα είναι η πρώτη βουλγαρική εγκατάσταση που θα παράγει τεθωρακισμένα οχήματα που πληρούν τα παγκόσμια πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Οι κορυφαίες βουλγαρικές εταιρείες που είναι εταίροι της IAG συμβάλλουν στον σχεδιασμό μιας σειράς drones θωρακισμένων από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς διάσωσης, επιτήρησης και αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Τα νέα προϊόντα θα κατασκευάζονται και στη Βουλγαρία.

Η στρατηγική της IAG είναι να επενδύσει στην αμυντική βιομηχανία της Βουλγαρίας και το εργοστάσιο στο Μπουργκάς είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή:ΚΥΠΕ