X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤο νεότερο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας πλέει προς προσωρινή βάση στην Αρκτική

Το νεότερο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας πλέει προς προσωρινή βάση στην Αρκτική

Το νεότερο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, ικανό να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, το Στρατηγός Τσουβόροφ, βρίσκεται εν πλω προς προσωρινή βάση του Βόρειου Στόλου στην Αρκτική, μετέδωσε χθες Τρίτη το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το υποβρύχιο Στρατηγός Τσουβόροφ πλέει από τη Σεβεροντβίνσκ, όπου βρισκόταν σε ναυπηγείο, προς «προσωρινή βάση του Βόρειου Στόλου», διευκρίνισε η πηγή στο πρακτορείο.

Το στρατηγικό υποβρύχιο εντάχθηκε επίσημα στον ρωσικό στόλο στα τέλη του 2022, με απόφαση του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Θα ενταχθεί στον Στόλο του Ειρηνικού. Θα βρίσκεται στη νέα του έδρα, τη βάση υποβρυχίων Ρεμπάτσι στη χερσόνησο Καμτσάτκα, το καλοκαίρι.

Πρόκειται για το έκτο σκάφος κλάσης Borei, μικρότερων και πιο δύσκολα ανιχνεύσιμων υποβρυχίων,που αποκτά το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.

Είναι ικανό να εκτοξεύσει ως και 16 βαλλιστικούς πυραύλους Bulava, καθένας από τους οποίους μπορεί να φέρει πάνω από μια πυρηνική κεφαλή.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share