Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Το οικολογικό σήμα Green Offices απέκτησε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο

Το οικολογικό σήμα Green Offices απέκτησε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο

0
Το οικολογικό σήμα Green Offices απέκτησε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο αποτελεί και επίσημα πια μέρος της πράσινης οικογένειας με το οικολογικό σήμα Green Offices και καθίσταται έτσι η δεύτερη διπλωματική αποστολή στην Κύπρο με αυτή την πιστοποίηση, με τον Πρέσβη της χώρας, Όρεν Ανόλικ, να υπογραμμίζει τη δέσμευση του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών στην ενεργή προώθηση περιβαλλοντικών ζητημάτων και βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κλέλια Βασιλείου, επέδωσε στον Πρέσβη του Ισραήλ, Όρεν Ανόλικ, το Πιστοποιητικό με το οικολογικό σήμα “Green Offices”. Στην τελετή παρευρέθηκε και ο Εθνικός Χειριστής του Προγράμματος Green Offices, Γενικός Γραμματέας της CYMEPA, Δρ Μιχάλης Ιερείδης.

Όπως αναφέρεται, η απονομή του βραβείου προϋποθέτει την εφαρμογή και τήρηση συγκεκριμένων κριτηρίων που σχετίζονται με την εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας και νερού, τη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και τη χρήση εξοπλισμού που ελαχιστοποιεί τη ρύπανση προς το περιβάλλον.

Η κα Βασιλείου και ο Δρ Ιερείδης συνεχάρηκαν τη διεύθυνση και το προσωπικό της πρεσβείας για τις έντονες προσπάθειες που κατέβαλαν για την πλήρωση των απαιτητικών κριτηρίων του Προγράμματος ολοκληρώνοντας τη διαδικασία έγκρισής σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Πρέσβης Ανόλικ υπογράμμισε τη δέσμευση του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών στην ενεργή προώθηση περιβαλλοντικών ζητημάτων και βιωσιμότητας, και δη στα κεντρικά του γραφεία στην Ιερουσαλήμ και σε όλες τις αποστολές του στο εξωτερικό.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που οι ενέργειες μας προς αυτή την κατεύθυνση αναγνωρίστηκαν. Θεωρούμε πως η αλλαγή νοοτροπίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης θα γίνει εφικτή μόνο μέσα από απτά πρακτικά παραδείγματα. Και αυτό θέλουμε να μεταδώσουμε», επεσήμανε.

Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Πηγή:ΚΥΠΕ