X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤο Πεκίνο χαλαρώνει τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Το Πεκίνο χαλαρώνει τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Οι πολίτες στο Πεκίνο μπορούν πλέον από σήμερα να εισέρχοναι σε υπεραγορές, γραφεία και αεροδρόμια χωρίς να χρειάζεται να δείξουν αρνητικά τεστ για την COVID. Πρόκειται για το τελευταίο μιας σειράς μέτρων χαλάρωσης σε εθνικό επίπεδο μετά τις ιστορικές διαδηλώσεις του περασμένου μήνα.

«Το Πεκίνο ετοιμάζεται ξανά για τη ζωή» έγραφε ο τίτλος στην κρατική εφημερίδα China Daily, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι «αγκαλιάζουν σταδιακά» την αργή επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι αρχές έχουν χαλαρώσει μερικά από τα πιο σκληρά μέτρα κατά του COVID στον κόσμο σε διάφορους βαθμούς και μειώνουν τον τόνο τους σε ό,τι αφορά την απειλή του ιού, κάτι που πολλοί ελπίζουν ότι θα μπορούσε να προαναγγέλλει μια πιο έντονη στροφή προς την κανονικότητα τρία χρόνια μετά την πανδημία.

«Αυτό μπορεί να είναι το πρώτο βήμα προς το άνοιγμα από αυτήν την πανδημία», είπε στο Reuters ο Hu Dongxu, 27 ετών, καθώς κρατούσε το εισιτήριο του για να μπει σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στο Πεκίνο, κάτι που δεν απαιτεί πλέον τεστ για είσοδο στα τρένα.

Και τα δύο αεροδρόμια της πόλης δεν απαιτούν πλέον τεστ από τον κόσμο για να εισέλθουν στο κτίριο ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις για αλλαγές στους κανόνες που απαιτούν από τους επιβάτες να παρουσιάζουν αρνητικά τεστ πριν από την επιβίβαση.

Ωστόσο, η περαιτέρω χαλάρωση έρχεται μετά από μια σειρά διαμαρτυριών τον περασμένο μήνα που σηματοδότησε τη μεγαλύτερη εκδήλωση δημόσιας δυσαρέσκειας στην Κίνα από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ το 2012.

Η Κίνα ενδέχεται να ανακοινώσει 10 νέα εθνικά μέτρα χαλάρωσης πιθανόν από την Τετάρτη, ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Η προοπτική περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων έχει δημιουργήσει αισιοδοξία μεταξύ των επενδυτών ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα ανακτήσει δύναμη και θα συμβάλει στην τόνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share