X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤο πρώτο ισπανικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού έτοιμο τον ερχόμενο Ιούνιο

Το πρώτο ισπανικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού έτοιμο τον ερχόμενο Ιούνιο

Η Ισπανία θα αποκτήσει το δικό της εμβόλιο για τον κορονοϊό πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022. Η διαβεβαίωση ήλθε από τον Ισπανό πρωθυπουργό το περασμένο Σάββατο μετά την επίσκεψή του στα εργαστήρια της φαρμακευτικής εταιρίας Rovi στην Γρανάδα η οποία παράγει στην Ισπανία το εμβόλιο της Moderna.

Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο πρόεδρος της Καταλονίας Περ Αραγονές ότι η φαρμακευτική εταιρία Hipra στην Ζιρόνα της Καταλονίας θα είναι έτοιμη να παράγει το εμβόλιο, πριν το καλοκαίρι.

«Πριν το τέλος αυτού του πρώτου εξαμήνου θα έχουμε το δικό μας εμβόλιο», τόνισε σχετικά ο Πέδρο Σάντσεθ, διευκρινίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η χώρα θα αποδείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία «με δικά της μέσα και πόρους».

Αναφέρθηκε επίσης και στα 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που έχει αποστείλει η Ισπανία σε αναπτυσσόμενες χώρες, ειδικότερα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής κατόπιν δέσμευσής της στην ΕΕ.

Η φαρμακευτική εταιρεία Hipra, με έδρα το Amer (Χιρόνα), εργάζεται πάνω σε δικό της μοντέλο εμβολίου από το οποίο αναμένεται η παραγωγή 600 εκατομμυρίων δόσεων ενώ παράλληλα παράγει την αναμνηστική δόση για άτομα που έχουν λάβει προηγουμένως το εμβόλιο Pfizer.

Το ισπανικό εμβόλιο παρουσιάζει «πολύ καλά αποτελέσματα και πολύ καλή αντοχή» έναντι και της παραλλαγής Ομικρον, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές δοκιμές. Ο Ισπανικός Οργανισμός Φαρμάκων πρέπει να δώσει τώρα το πράσινο φως στην τρίτη φάση των δοκιμών, στις οποίες θα συμμετάσχουν 3.000 άτομα και οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε 15 ισπανικά νοσοκομεία αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιταλία.

Συνολικά η Ισπανία εργάζεται για την παραγωγή τριών διαφορετικών εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Πηγή:www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share