Home ΤΟΜΕΙΣ Το πρωτόκολλο επιστροφής ανεμβολίαστων υγειονομικών, ανακοίνωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα

Το πρωτόκολλο επιστροφής ανεμβολίαστων υγειονομικών, ανακοίνωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα

0
Το πρωτόκολλο επιστροφής ανεμβολίαστων υγειονομικών, ανακοίνωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα

Το πρωτόκολλο, το οποίο θα πρέπει να ακολουθούν οι υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των νοσοκομείων –πλην ιατρών– οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, με την επάνοδό τους στην εργασία τους, ανακοίνωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται κατόπιν της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, με την έλευση της νέας χρονιάς οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί και γιατροί θα επιστρέψουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προβλέπει ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί οφείλουν να διενεργούν rapid test δύο φορές την εβδομάδα και να φορούν υποχρεωτικά μάσκα σε όλη τη διάρκεια της βάρδιας τους

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά τους διοικητικούς υπαλλήλους, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό στα νοσοκομεία, όχι όμως και τους γιατρούς για τους οποίους αναμένεται νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Καθώς οι γιατροί αποτελούν την κατηγορία, η οποία δημιουργεί τους μεγαλύτερους προβληματισμούς ως προς τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούν, η Επιτροπή αναμένεται να επεξεργαστεί εκ νέου το πρωτόκολλο που θα αφορά τη δική τους επάνοδο.

Πηγή:ΚΥΠΕ