Τo σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ναυτικοί, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αρχή Λιμένων Κύπρου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτικών.

Σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει τον «πλέον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ναυτικοί μας ενώνοντας τις θάλασσες, τις θαλάσσιες συγκοινωνίες με την κοινωνία μας, την ανάπτυξη και την διασυνδεσιμότητα».

Ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου Δρ. Αντώνης Στ. Στυλιανού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχής, δήλωσε ότι «οι ναυτικοί μας αποτελούν το πιο ζωντανό κύτταρο της ναυτιλίας».

«Η απόφαση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για εγκαθίδρυση της 25ης Ιουνίου ως μέρας για τους ναυτικούς αναγνωρίζει ακριβώς τον ρόλο των ναυτικών και αποτελεί μέρα τιμής για τη δράση και την προσφορά τους. Ως Αρχή Λιμένων Κύπρου καλωσορίζουμε καθημερινά και ολόχρονα τους ναυτικούς στα λιμάνια μας  και αναγνωρίζουμε τη συμβολή τους στη ναυτιλία», ανεφέρε.

Το θέμα της φετινής μέρας αφορά στη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον, τονίζοντας ζητήματα που αφορούν στη γαλάζια οικονομία και την πράσινη μετάβαση και αναγνωρίζοντας τις συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι ναυτικοί.

Η Αρχή Λιμένων στην ανακοίνωσή της, τονίζει ότι το επάγγελμα των ναυτικών δεν είναι κορεσμένο και ο τομέας είναι ανοικτός σε άνδρες και γυναίκες με πολλές ευκαιρίες εργοδότησης και δραστηριοποίησης.

«Το ταξίδι του κάθε ναυτικού είναι προφανώς διαφορετικό αλλά αυτό που ενώνει τους ναυτικούς μας είναι η κοινή μας θάλασσα», καταλήγει στη δήλωσή του ο Δρ Στυλιανού.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΗΦ)