X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο σοκ του πληθωρισμού οδηγεί τις ευρωπαϊκές μετοχές σε πέμπτη ημέρα απωλειών,...

Το σοκ του πληθωρισμού οδηγεί τις ευρωπαϊκές μετοχές σε πέμπτη ημέρα απωλειών, σε χαμηλό 18 μηνών και το Bitcoin

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση τη Δευτέρα, παρασυρόμενες από τις οικονομικά ευαίσθητες μετοχές, καθώς η απότομη άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενίσχυσε τις ανησυχίες για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, το Bitcoin υποχώρησε τη Δευτέρα σε χαμηλό 18 μηνών κάτω από τα $25.000.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 1,1% στις 10:12 ώρα Κύπρου, σημειώνοντας νέο χαμηλό ενός μηνός.

Οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν περισσότερο από 2%, επηρεασμένες επίσης από μια προειδοποίηση σχετικά με τον κορωνοϊό από το Πεκίνο. Τα χρηματιστήρια επηρεάστηκαν από την απότομη πτώση της Wall Street την Παρασκευή, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι ο ΔΤΚ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 8,6% τον Μάιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1981.

Κυκλικοί τομείς, όπως τα ταξίδια και η αναψυχή, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο οδήγησαν τις πρωινές απώλειες στην Ευρώπη λόγω των φόβων για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι τράπεζες της Ευρωζώνης υποχώρησαν 2,8%, λόγω της απογοήτευσης που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αποκάλυψε κανένα εργαλείο για τη στήριξη των περιφερειακών ομολόγων στη συνεδρίασή της την περασμένη εβδομάδα.

Το Bitcoin υποχώρησε τη Δευτέρα σε χαμηλό 18 μηνών κάτω από τα $25.000, καθώς οι επενδυτές απέφευγαν τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, ενόψει της πτώσης στις παγκόσμιες αγορές.

Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο υποχώρησε περίπου 10 τοις εκατό φτάνοντας τα 24.692 δολάρια στις πρωινές συμφωνίες στο Λονδίνο, φτάνοντας σε επίπεδο που παρατηρήθηκε τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 2020.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share