Home Featured Το σχέδιο του Δήμου Λευκωσίας για μια πράσινη πόλη σε εκδήλωση του ΥΠΕΞ

Το σχέδιο του Δήμου Λευκωσίας για μια πράσινη πόλη σε εκδήλωση του ΥΠΕΞ

0
Το σχέδιο του Δήμου Λευκωσίας για μια πράσινη πόλη σε εκδήλωση του ΥΠΕΞ

Ο Δήμος Λευκωσίας φιλοξένησε στο κτήριο του Δημαρχείου εκδήλωση με τίτλο «Προς μια πράσινη, έξυπνη και βιώσιμη πόλη: Έργα και επενδυτικές ευκαιρίες», στο πλαίσιο των μηνιαίων συναντήσεων «WoW – World on Wednesdays» που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στην οροφή του κτηρίου του Δημαρχείου Λευκωσίας, είχε προσκεκλημένους εκπροσώπους των πρεσβειών που εδρεύουν στην Κύπρο και κύριο θέμα συζήτησης την προώθηση των διακρατικών συνεργασιών στους τομείς της οικονομίας, της ανάπτυξης και των επενδύσεων.

Οικοδεσπότης της βραδιάς, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, παρουσίασε εν συντομία το μεγαλόπνοο σχέδιο που έχει εφαρμοστεί στην πρωτεύουσα κατά την τελευταία δεκαετία, στηρίζοντας εμπράκτως την προσπάθεια αναζωογόνησης, επενδύοντας σημαντικά κονδύλια και υλοποιώντας σημαντικά έργα και προγράμματα που στόχο έχουν να μετατρέψουν τη Λευκωσία σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή, ασφαλή και προσβάσιμη σε όλους πόλη και σε έναν πόλο έλξης επισκεπτών, επιχειρηματιών και νέων επενδύσεων. Μία πράσινη, έξυπνη και βιώσιμη πόλη για τις επόμενες γενιές.

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Δήμου να συνεχίσει τις προσπάθειες βελτίωσης και αναζωογόνησης της πρωτεύουσας και κάλεσε τους εκπροσώπους των πρεσβειών και άλλων οικονομικών φορέων να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η Λευκωσία έχει αλλάξει και σήμερα αποτελεί έναν ιδιαίτερα ελκυστικό χώρο επενδύσεων.

Πηγή:ΚΥΠΕ