X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤο τουριστικό προϊόν είναι σε μεγάλο βαθμό μη προσβάσιμο, αναφέρει η ΟΠΑΚ

Το τουριστικό προϊόν είναι σε μεγάλο βαθμό μη προσβάσιμο, αναφέρει η ΟΠΑΚ

Τα άτομα με αναπηρίες και μειωμένη κινητικότητα βρίσκονται στη χειρότερη θέση στη χώρα μας, αφού το τουριστικό μας προϊόν είναι σε μεγάλο βαθμό μη προσβάσιμο, αναφέρει η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, καλώντας το Υφυπουργείο Τουρισμού «να λάβει πιο αυστηρά μέτρα για το θέμα».

Σε ανακοίνωσή της με την ευκαιρία της 27η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που φέτος αφιερωμένη στη χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη και ανάπτυξη, η ΟΠΑΚ, αναφέρει, ότι «ειδικά στον τομέα φιλοξενίας, λίγα ξενοδοχεία έχουν σωστές υποδομές προσβασιμότητας και κατάλληλα σχεδιασμένα δωμάτια για φιλοξενία ατόμων με αναπηρίες που χρησιμοποιούν τροχοκάθισμα».

Προσθέτει ότι «τα ξενοδοχεία μας οφείλουν να γίνουν προσβάσιμα στο μέγιστο δυνατό βαθμό με ικανοποιητικό αριθμό δωματίων για να μπορούμε να φιλοξενούμε στη χώρα μας μεγάλο αριθμό ατόμων σε τροχοκάθισμα».

Η ΟΠΑΚ σημειώνει ότι «η αγορά προσβάσιμου τουρισμού στην ΕΕ έχει αξία 400 δισ. ευρώ» και διερωτάται «γιατί ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί ότι αυτό είναι ευκαιρία για τη χώρα μας;».

Αναφέρει, επίσης, ότι «τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κάνει πολλές δράσεις για την αναβάθμιση της προσβασιμότητας των παραλιών μας και πριν λίγες μέρες οι δράσεις μας προβλήθηκαν στο τηλεοπτικό κανάλι Euronews σε 155 χώρες ενώ ασκεί και «διαχρονικά πίεση για αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας προσβασιμότητας σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας με σημαντική πρόοδο την τελευταία δεκαετία».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share