Home Featured Το χαμηλό βαρομετρικό «Διομήδης» με κέντρο τη νότια Ελλάδα, πρόκειται να επηρεάσει την Κύπρο από τη Τετάρτη

Το χαμηλό βαρομετρικό «Διομήδης» με κέντρο τη νότια Ελλάδα, πρόκειται να επηρεάσει την Κύπρο από τη Τετάρτη

0
Το χαμηλό βαρομετρικό «Διομήδης» με κέντρο τη νότια Ελλάδα, πρόκειται να επηρεάσει την Κύπρο από τη Τετάρτη

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται από χθες το βράδυ η Κύπρος, με τα καιρικά φαινόμενα να είναι πιο έντονα σε κάποιες περιοχές και να δημιουργούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Μάλιστα η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς οχημάτων που διακινούνται στους αυτοκινητοδρόμους, να οδηγούν τα οχήματά τους με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς όπου χρειαστεί.

Από τη Τετάρτη αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο η κακοκαιρία «Διομήδης».

Σύμφωνα με το Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης στην Κύπρο θα μας επισκεφτεί εξασθενημένος, φέρνοντας βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ Πορτοκαλί Προειδοποίηση την οποία εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για συνδυασμό τοπικά παρατατεταμένων και παροδικά ισχυρών βροχών η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 10 το πρωί της Τρίτης.

Το βαρομετρικό χαμηλό Διομήδης, με κέντρο την νότια Ελλάδα, κινείται πολύ αργά ανατολικά και επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 12 εκατοστά.