X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΤο Υπουργείο Μεταφορών δίνει €1 εκατομμύριο στο Δήμο Παραλιμνίου για πεζοδρόμια από...

Το Υπουργείο Μεταφορών δίνει €1 εκατομμύριο στο Δήμο Παραλιμνίου για πεζοδρόμια από Πρωταρά μέχρι Κάβο Γκρέκο

Χορηγία ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ θα παραχωρήσει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στο Δήμο Παραλιμνίου για την κατασκευή και επιδιόρθωση πεζοδρομίων από τον Πρωταρά μέχρι και το Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, στο πλαίσιο βελτίωσης του οδικού δικτύου του Δήμου Παραλιμνίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου.

«Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Δήμο και το Υπουργείο Μεταφορών και συγκριμένα τη χορηγία ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για την κατασκευή και επιδιόρθωση πεζοδρομίων από τον Πρωταρά μέχρι και το Κάβο Γκρέκο, ένα πολύ σημαντικό έργο, για μια υποδομή που πρέπει να υλοποιηθεί καθώς βρίσκεται και σε μια τουριστική περιοχή», αναφέρεται.

Όπως είπε ο κ. Καρούσος «μπορούμε μέσω του Δήμου Παραλιμνίου, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει ως αναθέτουσα αρχή εκ μέρους του Υπουργείου Μεταφορών, δίνοντας του τη δυνατότητα να προχωρήσει σε σχεδιασμό, ωρίμανση και κατασκευή έργων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, κάτι που ο Δήμαρχος έχει αποδεχτεί και θα προχωρήσουμε με τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να επισπεύσουμε κάποια έργα. Μεταξύ αυτών είναι η αναβάθμιση και βελτίωση της οδού Σταδίου και άλλων περιμετρικών δρόμων που θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση του Παραλιμνίου».

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τις εργασίες που προγραμματίζει το Τμήμα Αρχαιοτήτων στα μνημεία του Δήμου Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ένα άλλο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν το θέμα των πλημμυρών και με ποιο τρόπο μπορεί να συνεισφέρει το Υπουργείο Μεταφορών σε σχέση με το πρόσφατο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις καιρικές συνθήκες».

Ο Υπουργός ανέφερε ότι «θα παρέχουμε την οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί, υπάρχει η απαραίτητη συνεργασία» και συνεχάρη «την Πολιτική Αμυνα για την άμεση ανταπόκριση, αλλά και όσους έσπευσαν να βοηθήσουν».

«Εκεί και όπου υπάρχουν προβλήματα και έχουν σχέση τα Δημόσια Έργα, αυτά σε συνεργασία με τον Δήμο θα καταγραφούν» είπε και πρόσθεσε πως «στη συνάντηση αποφασίστηκε όπως γίνει καταγραφή των χώρων που είναι εγκατεστημένες σχάρες μέσω GPS, ούτως ώστε όταν θα υπάρχει ανάλογο πρόβλημα να εντοπίζεται εύκολα το σημείο που υπάρχει η συγκεκριμένη σχάρα».

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης «ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών για την επίσκεψη του αλλά και για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα που έθεσε ο Δήμος ενώπιον του Υπουργείου σε σχέση με έργα υποδομής».

Πρόσθεσε ότι «τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολύ σημαντικά για εμάς, αφορούσαν τις αρχαιότητες που υπάρχουν στον Πρωταρά καθώς και τη χορηγία ενός εκατομμυρίου ευρώ για την επιδιόρθωση των πεζοδρομίων».

«Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου ο Δήμος Παραλιμνίου θα παρουσιάζει μίαν άλλη εικόνα από τη σημερινή» κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share