X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Υπουργικό ενέκρινε σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου για το Σχέδιο Ανάκαμψης και...

Το Υπουργικό ενέκρινε σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου, που αφορά το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Συγκεκριμένα, ενέκρινε τη δημιουργία ξεχωριστής Διεύθυνσης Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στη Γενική Διεύθυνση ΕΠΣΑ, η οποία θα είναι η Συντονιστική Αρχή του Σχεδίου.

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού, δήλωσε μετά τη συνεδρία του σώματος, που συνήλθε υπό την Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου, πως “μέσα στο πλαίσιο του αυστηρού ελέγχου για τις δαπάνες του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου, που αφορά το Σχέδιο”.

Πρόσθεσε πως “συγκεκριμένα ενέκρινε τη δημιουργία ξεχωριστής Διεύθυνσης Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στη Γενική Διεύθυνση ΕΠΣΑ, η οποία θα είναι η Συντονιστική Αρχή του Σχεδίου. Αποκλειστική της ευθύνη θα είναι ο συντονισμός και η παρακολούθηση εφαρμογής του Σχεδίου”, ανέφερε.

Είπε πως επίσης, καθορίστηκε Διεύθυνση Επαληθεύσεων και Πιστοποίησης του Γενικού Λογιστηρίου ως Εθνικός Συντονιστικός Φορέας για τις επαληθεύσεις και ελέγχους ο οποίος θα υποστηρίζει τη Συντονιστική Αρχή.

Η κ. Παρισινού υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο αυτό έχει, ήδη, εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο ο έλεγχος όλων των διαδικασιών και δαπανών που αφορούν το σχέδιο, από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου και τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share