Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Τόκιο 2020: Θρίαμβος και πρόκριση στο τελικό του τουρνουά υδατοσφαίρισης από την Εθνική Ελλάδας

Τόκιο 2020: Θρίαμβος και πρόκριση στο τελικό του τουρνουά υδατοσφαίρισης από την Εθνική Ελλάδας

0
Τόκιο 2020: Θρίαμβος και πρόκριση στο τελικό του τουρνουά υδατοσφαίρισης από την Εθνική Ελλάδας

Στον τελικό του τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο βρίσκεται η Ελλάδα, διασφαλίζοντας το πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της.

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 9-6 της Ουγγαρίας στον ημιτελικό του ολυμπιακού τουρνουά και έγραψε την πιο λαμπρή σελίδα της ιστορίας της, ευελπιστώντας πως την Κυριακή στον τελικό η ιστορία θα γραφτεί και με χρυσά γράμματα.

Η αντίπαλος της Εθνικής θα καθοριστεί από το αποτέλεσμα του άλλου ημιτελικού ανάμεσα σε Σερβία και Ισπανία.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η Ελλάδα έχασε τρεις ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά η άμυνα ήταν για ακόμη μία φορά απροσπέλαστη. Μετά από 6,5 λεπτά αγώνα, ο Αργυρόπουλος αξιοποίησε την τέταρτη ποινή που κέρδισε η ελληνική ομάδα και άνοιξε το σκορ και αμέσως μετά ο Γκιουβέτσης διπλασίασε τα τέρματα, όμως ο Βάμος μείωσε στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου.

Ο Αργυρόπουλος με μία πολύ ωραία και δύσκολη ενέργεια πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, όμως λίγο αργότερα η Ουγγαρία μείωσε σε 3-2, το οποίο δεν άλλαξε ως τη λήξη του ημίχρονου.

Η Ουγγαρία βελτιώθηκε κάπως στον παίκτη παραπάνω στην τρίτη περίοδο και κατάφερε δύο φορές να ισοφαρίσει, αλλά ο Στέλιος Αργυρόπουλος συνέχισε να δίνει πολύτιμες λύσεις και η Ελλάδα πήρε προβάδισμα με 6-5 στο τελευταίο καθοριστικό οκτάλεπτο. Ο Μάνχερτς σε παίκτη παραπάνω ισοφάρισε ξανά. Στη συνέχεια, ο Φουντούλης πέτυχε το 7-6 και ο Βλαχόπουλος σε παραπάνω έφερε την γαλανόλευκη στο συν 2 (7-5), περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Ο Ντένες Βάργκα μείωσε προσωρινά, αλλά ο Κώστας Γκιουβέτσης και ο Δημήτρης Σκουμπάκης, «σφράγισαν» τον ελληνικό θρίαμβο με 9-6.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-2, 4-2

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Αργυρόπουλος (π.π.), 2-0 Γκιουβέτσης (π.π.), 2-1 Βάμος (π.π.), 3-1 Αργυρόπουλος (π.π.), 3-2 Ζάλανκι (περιφέρεια), 3-3 Πάστορ (π.π.), 4-3 Αργυρόπουλος (π.π.), 4-4 Μάνχερτς (π.π.), 5-4 Αργυρόπουλος (π.π.), 5-5 Μάνχερτς (π.π.), 6-5 Φουντούλης (περιφέρεια), 7-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 7-6 Βάργκα (π.π.), 8-6 Γκιουβέτσης (π.π.), 9-6 Σκουμπάκης (περιφέρεια).
Διαιτητές: Γκόλντενμπεργκ (ΗΠΑ), Βοεβόντιν (Ρωσία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτς): Νάγκι, Ανγκιαλ, Μάνχερτς 2, Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι, Πάστορ 1, Γιάνσικ, Ερντελι, Βάργκα 1, Μέζεϊ, Χαράι

Πηγή:ΚΥΠΕ