Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Τόκιο 2020: Εγκαινιάστηκε το Ολυμπιακό Χωριό, πολυπληθείς οι αποστολές ΗΠΑ και Καναδά

Τόκιο 2020: Εγκαινιάστηκε το Ολυμπιακό Χωριό, πολυπληθείς οι αποστολές ΗΠΑ και Καναδά

0
Τόκιο 2020: Εγκαινιάστηκε το Ολυμπιακό Χωριό, πολυπληθείς οι αποστολές ΗΠΑ και Καναδά

Εγκαινιάστηκε χθες Τρίτη 13 Ιουλίου στο Τόκιο, το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα φιλοξενήσει έως έντεκα χιλιάδες ανθρώπους από 200 διαφορετικά έθνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της κατάστασης με την Πανδημία, αποφασίστηκε όπως κάθε αθλητή που έχει ήδη ολοκληρώσει την παρουσία στο αγώνισμά του θα πρέπει να εγκαταλείψει το ολυμπιακό χωριό εντός 48 ωρών.

Όπως μεταδίδεται από τα διεθνή Πρακτορεία, ανάμεσα στους λίγους που εγκαταστάθηκαν από την πρώτη μέρα στο Χωριό είναι ο επικεφαλής της βραζιλιάνικης αποστολής και αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας, Μάρκο Αντόνιο Λα Πόρτα.

Μια αντιπροσωπεία από την Πορτογαλία βρίσκεται επίσης ήδη στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο.

Πάντως, όσον αφορά τις αποστολές, αυτή των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο απαρτίζεται από 613 αθλητές/τριες. Ο αριθμός αυτός αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη των ΗΠΑ στην Ιστορία των Ολυμπιακών, όπως ανακοίνωσε η Ολυμπιακή/ Παραολυμπιακή Επιτροπή της χώρας (USOPC). Η πολυπληθέστερη αποστολή των ΗΠΑ ήταν το 1996 στην Ατλάντα, όταν είχαν πάρει μέρος 648 αθλητές/τριες.

Επίσης, αποστολή 371 αθλητών (146 άνδρες και 225 γυναίκες) στέλνει στο Τόκιο ο Καναδάς. Πρόκειται για την πολυπληθέστερη συμμετοχή του Καναδά σε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τη διοργάνωση του 1984 στο Λος Άντζελες.

Πηγή:ΚΥΠΕ