X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤουλάχιστον 7 άτομα αγνοούνται μετά την κατάρρευση του φράγματος Καχόβκα

Τουλάχιστον 7 άτομα αγνοούνται μετά την κατάρρευση του φράγματος Καχόβκα

Τουλάχιστον επτά άτομα αγνοούνται μετά που τα νερά από το κατεστραμμένο φράγμα Καχόβκα πλημμύρισαν τις κοντινές περιοχές, μετέδωσε την Τετάρτη το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον εγκατεστημένο από τη Μόσχα δήμαρχο της πόλης Νόβα Καχόβκα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το ελεγχόμενο από τη Μόσχα φράγμα Νόβα Καχόβκα στον ποταμό Δνείπερο καταστράφηκε την Τρίτη, πλημμυρίζοντας ένα τμήμα της πρώτης γραμμής στην περιοχή της Χερσώνας, αναγκάζοντας τους κατοίκους να φύγουν. Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν κατηγορήσει η μια την άλλη για την κατάρρευση του φράγματος.

Περίπου 42.000 άνθρωποι κινδυνεύουν από πλημμύρες σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία και την Ουκρανία κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι, καθώς ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε για «σοβαρές και εκτεταμένες συνέπειες».

«Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι επτά άτομα (αγνοούνται)», ανέφερε ο δήμαρχος της Νόβα Καχόβκα, Βλαντιμίρ Λεοντίεφ, σύμφωνα με το TASS. Περισσότεροι από 900 άνθρωποι απομακρύνθηκαν την Τρίτη από την ελεγχόμενη από τη Ρωσία πόλη περίπου 45.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περίπου 80 κοινότητες στη συνολική περιοχή της Χερσώνας κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Χερσώνας της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Προκούντιν, δήλωσε την Τετάρτη ότι 1.582 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου και περίπου 1.457 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Νωρίτερα, ο Προκούντιν είπε επίσης ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε την προηγούμενη ημέρα ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών της Ρωσίας στην περιοχή και την ίδια την πόλη της Χερσώνας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share