Home Featured Τους έξι βασικούς παράγοντες για ένα ημερολόγιο που θα σέβεται την υγεία των ποδοσφαιριστών, παραθέτει ο ΠΑΣΠ

Τους έξι βασικούς παράγοντες για ένα ημερολόγιο που θα σέβεται την υγεία των ποδοσφαιριστών, παραθέτει ο ΠΑΣΠ

0
Τους έξι βασικούς παράγοντες για ένα ημερολόγιο που θα σέβεται την υγεία των ποδοσφαιριστών, παραθέτει ο ΠΑΣΠ

Τους έξι βασικούς παράγοντες για ένα ημερολόγιο που θα σέβεται την υγεία των ποδοσφαιριστών, παραθέτει ο ΠΑΣΠ με αφορμή τα πολλά παιγνίδια κυρίως των διεθνών ποδοσφαιριστών.

Σε ανακοίνωσή του αρχικά, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών εύχεται καλή επιτυχία στην Εθνική που σήμερα η ξεκινά μια νέα προσπάθεια στη διοργάνωση UEFA Nations League 2022–23.

Παράλληλα όμως, σημειώνει, οι διεθνείς χρειάζονται και καλή δύναμη και ψυχικό κουράγιο αφού δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από το διεθνές φαινόμενο των βεβαρημένων προγραμμάτων και των συνεχόμενων παιχνιδιών χωρίς ξεκούραση.

Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές των ομάδων που αγωνίστηκαν μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς καθώς οι συγκεκριμένοι δεν έχουν ξεκουραστεί για μεγάλο διάστημα από την αρχή της πανδημίας και με το πέρας των υποχρεώσεων τους στις Εθνικές ομάδες θα ξεκινήσουν προετοιμασία για την νέα σεζόν. Αυτό μπορεί να έχει πολλές επιπτώσεις στη σωματική τους υγεία.

Παράλληλα πολύ σημαντικό για την ψυχική υγεία κάθε ποδοσφαιριστή είναι να έχει περίοδο συνεχόμενης ξεκούρασης εκτός σεζόν. Πολύ πιο σημαντικό από ίδιο αριθμό σπαστών ρεπό μέσα στη σεζόν.

Ο ΠΑΣΠ αναφέρει ότι η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPRO) διατηρεί για αυτόν τον σκοπό, την πλατφόρμα καταγραφής του παγκόσμιου φόρτου εργασίας των ποδοσφαιριστών, μέσα από την οποία ξεκίνησαν να βγαίνουν τα πρώτα συμπεράσματα.

Οι 6 βασικοί παράγοντες για ένα ημερολόγιο που θα σέβεται την υγεία των ποδοσφαιριστών είναι:

1. Το πρόβλημα ξεκινά με τα πολλά παιχνίδια

2. Τα ρίσκα σωματικής και ψυχικής υγείας είναι αληθινά

*   54% των τραυματισμών οφείλονται σε βεβαρυμμένο πρόγραμμα

*   82% των ποδοσφαιριστών αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας λόγω υπερφόρτωσης προγράμματος

3. Τα συνεχόμενα παιχνίδια σε μία βδομάδα πρέπει να μειωθούν

4. Μια περίοδος συνεχόμενης ξεκούρασης είναι αναγκαία (88% των προπονητών υψηλών επιδόσεων πιστεύουν ότι απαιτούνται 4+ εβδομάδες διάλειμμα εκτός σεζόν)

5. Ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και δύσκολων καιρικών συνθηκών απαιτούν ξεχωριστό χειρισμό.

6. Χρειάζονται νέοι κανόνες για πιο υγιή και βιώσιμο φόρτο εργασίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ