X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤρία συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας σε Δρομολαξιά, Μενεού και Κίτι για...

Τρία συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας σε Δρομολαξιά, Μενεού και Κίτι για καταγραφή ζημιών

Τρία συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας επισκέπτονται σήμερα Δρομολαξιά, Μενεού και Κίτι για καταγραφή των ζημιών που άφησαν πίσω τους οι καταρρακτώδεις βροχές της Κυριακής, ανέφερε στο ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού, Κύπρος Ανδρονίκου.

Πρόσθεσε ότι «η πιο μεγάλη καταγεγραμμένη περίπτωση βροχόπτωσης ήταν 40 χιλιοστά ενώ χθες Κυριακή έφτασε τα 120 χιλιοστά και ήταν φυσικό οι τριπλάσιες ποσότητες βροχής που έπεσαν να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στη περιοχή μας. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, ωστόσο τα αντιπλημμυρικά έργα λειτούργησαν αρκετά καλά».

Σημείωσε ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της μακράς χρονικής διάρκειας τους, πλημμύρισε η Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου η οποία συνδέει τις Κοινότητες Μενεού και Κίτι. «Το συγκεκριμένο σημείο της λεωφόρου που πλημμύρισε, διαχρονικά παρουσιάζει ορισμένα προβλήματα, αφού είναι το χαμηλότερο σημείο του δρόμου και τα όμβρια ύδατα συγκεντρώνονται εκεί» είπε.

Επικοινωνήσαμε, συνέχισε «άμεσα με το Τμήμα Δημοσίων Έργων, αφού η λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου είναι υπό την αρμοδιότητα του, ενώ πέρσι το καλοκαίρι έγιναν βελτιωτικά αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία και δούλεψαν κανονικά. Φαίνεται όμως ότι με τόσο μεγάλες ποσότητες βροχής χρειάζεται να γίνουν και άλλα αντιπλημμυρικά έργα».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρονίκου «είμαστε σε επικοινωνία με το Τμήμα Δημοσίων Έργων και θα δούμε με τους δικούς μας και τους δικούς τους τεχνικούς τι άλλο μπορεί να γίνει ούτως ώστε σε περίπτωση που υπάρξουν τέτοιου είδους έντονα καιρικά φαινόμενα, να μην δημιουργούνται προβλήματα».

Σε άλλη ερώτηση ο Δήμαρχος είπε ότι «σήμερα τρία συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης βρίσκονται για καταγραφή ζημιών στη Δρομολαξιά, το Μενεού και το Κίτι. Ουσιαστικά από χθες Κυριακή είμαστε σε επαφή με την Επαρχιακή Διοίκηση και τον Επαρχο Οδυσσέα Χατζηστεφάνου, ενώ το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου και ο Υπουργός Εσωτερικών».

Ανέφερε ακόμα ότι «τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας μαζί με τα συνεργεία του Δήμου θα επισκεφθούν υποστατικά που υπέστησαν ζημιές λόγω των πλημμυρών και θα γίνει καταγραφή τους, ενώ ευελπιστούμε ότι σύντομα οι κάτοικοι των οικιών αυτών θα αποζημιωθούν».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share