Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Τσαβούσογλου: Θα εφαρμόσουμε τη Συνθήκη Μοντρέ, υπάρχει κατάσταση πολέμου

Τσαβούσογλου: Θα εφαρμόσουμε τη Συνθήκη Μοντρέ, υπάρχει κατάσταση πολέμου

0
Τσαβούσογλου: Θα εφαρμόσουμε τη Συνθήκη Μοντρέ, υπάρχει κατάσταση πολέμου

Υπό αυτές τις συνθήκες θα εφαρμόσουμε τη Συνθήκη του Μοντρέ, πλέον δεν πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση, υπάρχει επισήμως κατάσταση πολέμου, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος ανακοίνωσε ότι συνομίλησε τηλεφωνικώς τόσο με ΥΠΕΞ Ρωσίας όσο και Ουκρανίας και ενημερώθηκε για τις διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο στα σύνορα Λευκορωσίας.

Σε δηλώσεις του σε τουρκικό κανάλι, o Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι “υπό αυτές τις συνθήκες θα εφαρμόσουμε την Συνθήκη του Μοντρέ, το άρθρο 19 είναι πολύ καθαρό. Αρχικά έγινε επίθεση από Ρωσία, το αξιολογήσαμε με τους ειδικούς, τους στρατιωτικούς, τους νομικούς. Πλέον αυτό έχει μετατραπεί σε πόλεμο. Πλέον αυτό δεν είναι μια στρατιωτική επιχείρηση, υπάρχει επισήμως κατάσταση πολέμου”.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι πριν από λίγο πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ΥΠΕΞ και με του Ουκρανό ΥΠΕΞ. “Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν στα σύνορα της Λευκορωσίας. Με ενημέρωσαν ποιοι θα λάβουν μέρος στις συνομιλίες. Πρέπει το συντομότερο οι πλευρές να συναντηθούν και ως πρώτο βήμα να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός. Μακάρι οι αυριανές συνομιλίες να καταλήξουν σε κατάπαυση του πυρός”, ανέφερε.

Πηγή:ΚΥΠΕ