X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤο ΔΝΤ θα εξετάσει την Παρασκευή αίτημα της Ουκρανίας για πρόσθετη έκτακτη...

Το ΔΝΤ θα εξετάσει την Παρασκευή αίτημα της Ουκρανίας για πρόσθετη έκτακτη βοήθεια $1,3 δισ.

Το αίτημα της Ουκρανίας για πρόσθετη έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα εξετάσει την ερχόμενη Παρασκευή το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της χώρας συνεχίζεται, δήλωσαν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Το προσωπικό του ΔΝΤ έχει προετοιμάσει τα απαραίτητα έγγραφα και πιστεύει ότι η Ουκρανία έχει λάβει επαρκείς οικονομικές διαβεβαιώσεις από τους εταίρους της, παγκοσμίως, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις βιωσιμότητας του χρέους που ζητεί το ΔΝΤ και να πληροί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω κονδύλια έκτακτης ανάγκης, ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο Reuters.

Εάν εγκριθούν, τα κεφάλαια θα προέλθουν από ένα νέο πρόγραμμα δανεισμού έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των ελλείψεων τροφίμων που εγκρίθηκε από το συμβούλιο του ΔΝΤ την περασμένη εβδομάδα.

Εκπρόσωπος του Ταμείου αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το προσωπικό του ΔΝΤ έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τις ουκρανικές αρχές στη Βιέννη την εβδομάδα που ξεκινά στις 17 Οκτωβρίου για να συζητήσει τα δημοσιονομικά σχέδια και τις νομισματικές πολιτικές της Ουκρανίας, ανέφερε μία από τις πηγές.

Οι συζητήσεις θα ακολουθήσουν τις συναντήσεις σε υψηλότερο επίπεδο που θα πραγματοποιηθούν κατά τις ετήσιες συνεδριάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα.

Αξιωματούχοι του ΔΝΤ επαίνεσαν την ουκρανική κυβέρνηση και την κεντρική της τράπεζα της χώρας για τη διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων που προκλήθηκαν από τη ρωσική εισβολή στη χώρα τον Φεβρουάριο.

Το ΔΝΤ έχει ήδη παράσχει στην Ουκρανία ποσό 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε επείγουσα βοήθεια τον περασμένο Μάρτιο, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου.

Ουκρανοί αξιωματούχοι πιέζουν για πρόσθετη χρηματοδότηση, στο πλαίσιο ενός πλήρους προγράμματος δανεισμού του ΔΝΤ, αλλά ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσε να εγκριθεί πιο αργότερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share