Home Featured Υλοποίηση έργων Δημοσίου και αρχιτεκτονική ποιότητα συζήτησαν Υπ. Έργων-ΕΤΕΚ

Υλοποίηση έργων Δημοσίου και αρχιτεκτονική ποιότητα συζήτησαν Υπ. Έργων-ΕΤΕΚ

0
Υλοποίηση έργων Δημοσίου και αρχιτεκτονική ποιότητα συζήτησαν Υπ. Έργων-ΕΤΕΚ

Η υλοποίηση κατασκευαστικών έργων του Δημοσίου και η προαγωγή της αρχιτεκτονικής ποιότητας ήταν μεταξύ των θεμάτων συζήτησης κατά τη συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη με αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ, υπό τον Πρόεδρό του επιμελητηρίου Κωνσταντίνο Κωνσταντή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΤΕΚ, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που  άπτονται του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Μεταφορών, με τον κ. Βαφεάδη να παρουσιάζει τις προτεραιότητες του Υπουργείου του με έμφαση στη στατική αποτίμηση και αναβάθμιση των δημοσίων κτηρίων, στον προγραμματισμό των δημοσίων έργων και στην υλοποίηση δράσεων για την πράσινη μετάβαση.

Όπως αναφέρεται, ο Υπουργός ανέφερε πως η συνάντηση αποτελεί την αρχή μιας δομημένης συνεργασίας με το Επιμελητήριο, η οποία θα είναι συνεχής, μεθοδική και θα θέσει κάθε θέμα εις βάθος, ενώ στο ίδιο πλαίσιο θα γίνει προσπάθεια και για συντονισμό με άλλα Υπουργεία των οποίων το χαρτοφυλάκιο έχει κοινές συνισταμένες με αυτό του Υπουργείου του.

Προστίθεται ότι από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ παρέθεσε στον Υπουργό μια σειρά από ζητήματα τα οποία θέτει ως προτεραιότητα, όπως είναι ο προγραμματισμός για την υλοποίηση κατασκευαστικών έργων του Δημοσίου, το πλαίσιο κωδικοποίησης έργων και μεθόδων υλοποίησης, η προαγωγή της αρχιτεκτονικής ποιότητας και η ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας.

Σημειώνεται πως δόθηκε έμφαση από τον Πρόεδρο του ΕΤΕΚ στην ανάγκη συνεργασίας του Επιμελητηρίου και του Υπουργείου και στην αξιοποίηση του ΕΤΕΚ και των μηχανικών, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη δημιουργία ενός ποιοτικού δομημένου περιβάλλοντος, με τη συνεργασία και την επιτυχία να αποτελούν μονόδρομο, όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντή.

Ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο και σημαντικό έργο που αναλαμβάνει ο νέος Υπουργός και τον ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συνάντηση, διαβεβαιώνοντας ότι το Επιμελητήριο θα είναι αρωγός στην όποια προσπάθεια καταβάλλεται για ποιοτικό εκσυγχρονισμό, ώστε το κράτος και δη το Υπουργείο του, να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και σημείο αναφοράς ως προς τις πολιτικές και δράσεις που αφορούν θέματα αρχιτεκτονικής παραγωγής, ποιότητας, αξιοποίησης της τεχνολογίας και πράσινης μετάβασης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ