X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥπάρχει καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων των μονογονιών, λέει ο Σύνδεσμός τους

Υπάρχει καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων των μονογονιών, λέει ο Σύνδεσμός τους

Η έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως αναφορικά με την καταβολή του Επιδόματος Μονογονεϊκών Οικογένειων αποτελεί «σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων» που αντιμετωπίζουν οι μονογονεϊκές οικογένειες, αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Τετάρτη ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, χαιρετίζοντας ταυτοχρονα την έκθεση της Επιτρόπου.

Ο Σύνδεσμος λέει ότι υπάρχει καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων των μονογονιών που αφορούν την παροχή του επιδόματος τους και ότι ο αιτητής δεν μπορεί να έχει επικοινωνία με την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, ώστε να ενημερωθεί για την εξέλιξη του αιτήματός του.

Ακόμη λέει ότι θεωρεί αξιοσημείωτη τη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αποκοπή του μονογονεϊκού επιδόματος, με την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας να βασίζεται σε πληροφορίες για σύναψη γάμου ή συμβίωσης με άλλο άτομο και χωρίς ενδελεχή έλεγχο.

Τέλος ο Σύνδεσμος εκφράζει λύπη, επειδή όπως αναφέρει διαπιστώνει ότι η Κυβέρνηση δεν προχωρεί σε αποτελεσματικές λύσεις, οι οποίες προϋποθέτουν αύξηση των προϋπολογισμών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share