Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Υπέρ της ταχείας ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, λέει ο ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας

Υπέρ της ταχείας ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, λέει ο ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας

0
Υπέρ της ταχείας ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, λέει ο ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας

Η Βουλγαρία τάσσεται υπέρ της ταχείας ενσωμάτωσης στην ΕΕ των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά υπό τον όρο ότι τα δικαιώματα των Βούλγαρων γίνονται σεβαστά, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπηρεσιακός Υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μίλκοφ.

Μιλούσε καθοδόν προς το 16ο διεθνές Χειμερινό σχολείο διπλωματίας που διοργανώνεται από το Διπλωματικό Ινστιτούτο και το Υπουργείο Εξωτερικών για ξένους διπλωμάτες από την ΕΕ, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Ο κ. Μίλκοφ ανέφερε ότι η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ είναι θέμα άμεσης σημασίας για τη Βουλγαρία «γιατί είναι το περιβάλλον στο οποίο η Βουλγαρία ασκεί την εξωτερική της πολιτική».

Ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η Βουλγαρία έχει μια θέση αρχών για το θέμα της ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων και θα ήταν καλύτερο αυτό να συμβεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να συμβεί «σε συμμόρφωση με τις αρχές και τους μηχανισμούς που έχουν θεσπιστεί και καθιερωθεί από την ΕΕ».

Ο κ. Μίλκοφ είπε πως ο  σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και των εγκλημάτων μίσους, είναι όλα κριτήρια για την ένταξη αυτών των χωρών (των Δυτικών Βαλκανίων) στην ΕΕ.

Για την ένταξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Μίλκοφ είπε ότι η Βουλγαρία έχει ξεκάθαρη θέση, η οποία βασίζεται στα όσα έχει αποφασίσει η ΕΕ για τα Σκόπια. «Όταν εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις, ο δρόμος θα ανοίξει για την ένταξη», είπε.

Πηγή:ΚΥΠΕ