Home Featured Υπό Ρωσική Κατοχή το Λιμάνι της Μαριούπολης

Υπό Ρωσική Κατοχή το Λιμάνι της Μαριούπολης

0
Υπό Ρωσική Κατοχή το Λιμάνι της Μαριούπολης

Στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται πλέον το λιμάνι της Μαριούπολης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Η Ρωσία συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες για να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν δήλωσε ότι το λιμάνι της Μαριούπολης έχει τεθεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, μετά την εξουδετέρωση των ουκρανικών στρατευμάτων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο από τη Μαριούπολη μέσω Μπερντιάνσκ προς την Κριμέα ή τη Ζαπορίζια.

Με 100.000 εγκλωβισμένους αμάχους στη Μαριούπολη, πληθαίνουν οι καταγγελίες πως Ρώσοι στρατιώτες απομακρύνουν με τη βία από τα σπίτια τους πολίτες και τους μεταφέρουν σε ρωσικές περιοχές.

Οι Ουκρανοί ετομάζονται για την ύστατη μάχη για τον έλεγχο της Μαριούπολης, που πολιορκείται από την αρχή του πολέμου από τον ρωσικό στρατό. Τα πυρομαχικά τελειώνουν και, σύμφωνα με την 36η ταξιαρχία των Ουκρανών πεζοναυτών, «αυτό σημαίνει θάνατος για κάποιους και αιχμαλωσία για τους υπόλοιπους». Το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας προειδοποιεί για τον αυξημένο κίνδυνο να χρησιμοποιήσει ο ρωσικός στρατός τις απαγορευμένεςβόμβες φωσφόρου.

Η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξη των δυνάμεών της για μια νέα επίθεση στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

«Προβλέπουμε ότι οι μάχες θα αρχίσουν στις περιοχές αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ, προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτήν τη νέα επίθεση.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία άρχισε να ενισχύει και να ανεφοδιάζει τα στρατεύματά της στο Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι αυτή ήταν η αρχή μιας νέας επίθεσης στην περιοχή, δήλωσε ο αξιωματούχος, τηρώντας την ανωνυμία του.

Ο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν στοιχεία ότι κάποια αμυντικά πυραυλικά συστήματα S-300 έχουν καταστραφεί από τη Ρωσία.

Πηγή:http://www.ertnews.gr