X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΥπογράφηκαν τα συμβόλαια για ανάπλαση περιμετρικά της Τάφρου βορείως της Στασίνου

Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για ανάπλαση περιμετρικά της Τάφρου βορείως της Στασίνου

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, και o Διευθυντής της εταιρείας CYFIELD CONSTRUCTION – CYFIELD DEVELOPMENT J.V, Γιώργος Χρυσοχόος, υπέγραψαν την Τετάρτη τα συμβόλαια για την κατασκευή του έργου για την ανάπλαση του εξωτερικού περιμετρικού τόξου της τάφρου (Φάση Α2.3) που περιλαμβάνει την ανάπλαση του βορείου πεζοδρομίου της Λεωφ. Στασίνου, από τον κόμβο της με την οδό Κάνιγγος (ή γέφυρα Δώρου Λοΐζου) έως και την οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Β’ (άνοιγμα Κολοκάση).

Στο δυτικό τμήμα του έργου η ανάπλαση εκτείνεται στα πρανή της τάφρου και σε τμήμα της Τάφρου κάτω από τον προμαχώνα Constanza.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, το έργο αποτελεί τμήμα του συνολικότερου έργου «Ανάπλασης Εξωτερικού Περιμετρικού Τόξου Τάφρου», (Φάσεις Α2.1, Α2.2, Α2.3) που εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Στρατηγικής της Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και στο Σχέδιο Περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας.

Προστίθεται ότι, η ανάπλαση στο επίπεδο της τάφρου περιλαμβάνει διαδρομή περιπάτου πεζών, δημιουργία ποδηλατοδρόμου (σε συνέχεια του ποδηλατοδρόμου που διατρέχει την Τάφρο), αναβάθμιση/συντήρηση του υφιστάμενου πέτρινου οχετού ομβρίων και ανελκυστήρα πρόσβασης προς το επίπεδο του δρόμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, το έργο καλύπτει έκταση συνολικής επιφάνειας περίπου 9.500 τετραγωνικών μέτρων και το ποσό του συμβολαίου ανέρχεται στα €3.255.569,87 πλέον Φ.Π.Α. και περιλαμβάνει την πενταετή συντήρηση του.

Τέλος, καταγράφεται ότι οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 16 μήνες και το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε και Εθνικούς Πόρους στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share