X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥπογράφηκε Σύμβαση για εκπαίδευση μελών των Μονάδων Ελέγχου σε Υπουργεία και Υφυπουργεία

Υπογράφηκε Σύμβαση για εκπαίδευση μελών των Μονάδων Ελέγχου σε Υπουργεία και Υφυπουργεία

Σύμβαση για την εκπαίδευση και καθοδήγηση των στελεχών που έχουν οριστεί ως μέλη των Μονάδων Ελέγχου στα Υπουργεία/ Υφυπουργεία στη δημόσια υπηρεσία, υπεγράφη την περασμένη Τετάρτη μεταξύ της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης και της εταιρίας Ernst & Young Cyprus Limited, η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση της.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι στο πλαίσιο της Σύμβασης θα εκπαιδευτούν 25 περίπου στελέχη της δημόσιας υπηρεσίας, τα οποία έχουν οριστεί ως μέλη των Μονάδων Ελέγχου, ώστε να μπορέσουν να επιτελέσουν αποτελεσματικά το ρόλο που τους έχει ανατεθεί.

Όπως αναφέρεται, πέραν από την εκπαίδευση στο γνωσιολογικό αντικείμενο του εσωτερικού ελέγχου και για ένα έτος, θα προσφερθεί στα στελέχη αυτά καθοδήγηση για εφαρμογή των γνώσεων που θα αποκομίσουν στο χώρο εργασίας τους.

Τη Σύμβαση υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού Έλενα Οικονομίδου Αζίνα και εκ μέρους της Ernst & Young Cyprus Limited, ο Αριστόδημος Γιάννακας. Η συνολική αξία της Σύμβασης ανέρχεται στις δεκαεννέα χιλιάδες οχτακόσια ευρώ (€19.800) μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και θα έχει διάρκεια ενός έτους.

Το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι η υλοποίηση της Σύμβασης εντάσσεται κάτω από την 1η Δράση του 1ου Πυλώνα του Εθνικού Οριζόντιου Σχεδίου Δράσης κατά της Διαφθοράς, για το οποίο συντονιστικό ρόλο έχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Συναφώς αναφέρεται ότι η δράση που αφορά την εκπαίδευση του προσωπικού που στελεχώνει τις Μονάδες Ελέγχου περιλήφθηκε και στη σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αριθμό 91.021 και ημερομηνία 23/3/2021, που αφορά την ενίσχυση των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου καθώς και την ενίσχυση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου, η οποία με την συνεργασία της συμβάλει σημαντικά στην υλοποίηση της εν λόγω δράσης.

Επιπρόσθετα, η εκπαίδευση των στελεχών των Μονάδων Ελέγχου εμπίπτει ως μεταρρυθμιστική δράση κάτω από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούλιο 2021.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share