Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Βαρύτητα στην ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία στα προγράμματα του ΡΙΚ το 2022-23

Βαρύτητα στην ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία στα προγράμματα του ΡΙΚ το 2022-23

0
Βαρύτητα στην ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία στα προγράμματα του ΡΙΚ το 2022-23

Δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην ενημέρωση, με νέες προτάσεις και ιδέες για ποιοτική ψυχαγωγία, με διάθεση ανανέωσης και ενδυναμώνοντας σταθερά και διαχρονικά τον πολιτισμό και τους δημιουργούς, το ΡΙΚ εισέρχεται δυναμικά στη νέα περίοδο προγραμμάτων, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου για την εκδήλωση παρουσίασης των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων ΡΙΚ 2022-23 που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Μιχάλης Μιχαήλ, επεσήμανε ότι στον σχεδιασμό για τα νέα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα της σεζόν 2022-23, η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση θέλησε να δώσει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην ενημέρωση μέσα από μια καθ’ όλα ανανεωμένη εικόνα.

Πρόσθεσε ότι το ΡΙΚ προσφέρει νέες εκπομπές και προγράμματα με φρέσκες προτάσεις, μια ευρεία γκάμα επιλογών στον τηλεθεατή και ακροατή δίνοντας έμφαση στον κοινωνικό χαρακτήρα και στην ποιοτική ψυχαγωγία.

Ανέφερε ακόμα ότι καταγράφεται η διαχρονική στήριξη του πολιτισμού και των δημιουργών, με βάση και τη νομοθεσία που διέπει το ρόλο και την αποστολή του ΡΙΚ.

Σε αναφορά του για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ, είπε ότι το ΡΙΚ θα δώσει δυναμικά, με όλες του τις δυνάμεις και με αντικειμενικότητα, τη μάχη της κάλυψης της προεκλογικής εκστρατείας τόσο με εκπομπές, συζητήσεις και debates στα οποία θα παρουσιαστούν οι θέσεις και το πρόγραμμα των υποψηφίων όσο και με τη διενέργεια και παρουσίαση δημοσκοπήσεων.

Διευκρίνισε ότι το ΡΙΚ θα παρουσιάσει 4 δημοσκοπήσεις και 2 exit polls, ένα σε κάθε γύρο των εκλογών.

Στο δελτίο Τύπου που παρατίθεται το Πρόγραμμα του ΡΙΚ γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, στο αναβαθμισμένο Δελτίο Ειδήσεων στις 6.00 μ.μ., διάρκειας μισής ώρας  με κεντρική παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Βίβιαν Κανάρη. Το κεντρικό δελτίο των 8μ.μ παρουσιάζεται από τον δημοσιογράφο Αντρέα Κημήτρη. Δελτίο ειδήσεων μεταδίδεται και στις 2 ακριβώς, καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα.

Σε ό,τι αφορά τις ζωντανές μεταδόσεις των μεγάλων αθλητικών γεγονότων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού, μέσα στη σεζόν το ΡΙΚ θα προβάλει ζωντανά το Παγκόσμιο Κύπελλο Μουντιάλ 2022 (Νοέμβριος 2022), όλους τους επίσημους και φιλικούς αγώνες της Εθνικής Κύπρου στο UEFA Nations League, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής (Οκτώβριος και Νοέμβριος 2022), το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής (Απρίλιος 2023), τους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (Μάιος 2023), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου (Ιούλιος 2023) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου (Αύγουστος 2023).

Τέλος αναφέρεται ότι από τις 12 Σεπτεμβρίου εντασσονται απευθείας μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων στο Τέταρτο Πρόγραμμα  και ότι ολες οι εκπομπές μεταδίδονται και διαδικτυακά.

Πηγή:ΚΥΠΕ