Home Featured Βομβαρδισμοί στο Κίεβο – Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης η Μαριούπολη

Βομβαρδισμοί στο Κίεβο – Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης η Μαριούπολη

0
Βομβαρδισμοί στο Κίεβο – Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης η Μαριούπολη

Δέκατη ένατη μέρα της εισβολής Πούτιν στην Ουκρανία με τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής να πιέζουν ασφυκτικά το Κίεβο και τη μαρτυρική Μαριούπολη, που βρίσκεται στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης, να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή.

Χωρίς ηλεκτρικό, θέρμανση και με ελάχιστες ποσότητες νερού και τροφίμων δέχεται ακατάπαυστα επιθέσεις και πλέον οι νεκροί έφτασαν τους 2.500, την ώρα που εντείνονται οι προσπάθειες στα βόρεια και ανατολικά μέτωπα, να ανοίξουν 10 ανθρωπιστικοί διάδρομοι.

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα και οι διπλωματικές προσπάθειες για τερματισμό του πολέμου με τον 4ο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του ανέφερε ότι έδωσε εντολή στους διαπραγματευτές να «κάνουν τα πάντα» προκειμένου να κλειστεί «συνάντηση» του ιδίου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο μεταξύ, οι ναυτικές δυνάμεις της Ρωσίας, σύμφωνα με τη Βρετανία, έχουν κάνει τουλάχιστον μία απόβαση στις ακτές της Αζοφικής, ενώ ελέγχουν εξ αποστάσεως τις ακτές της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, αποκλείοντας στην ουσία τη χώρα, από το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο.

Την ίδια ώρα, οι συγκρούσεις να συνεχίζονται σε διάφορα μέτωπα, με τον ουκρανικό στρατό να προειδοποιεί ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να εδραιώσουν τις θέσεις τους στις περιοχές που έχουν καταλάβει και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις.

Πηγή:www.ertnews.gr