Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ξεκινά αύριο η επίταξη ιδιωτών γιατρών για το ΕΣΥ, είπε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ξεκινά αύριο η επίταξη ιδιωτών γιατρών για το ΕΣΥ, είπε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

0
Ξεκινά αύριο η επίταξη ιδιωτών γιατρών για το ΕΣΥ, είπε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει από αύριο στην επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες στο ΕΣΥ, επανέλαβε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, το Υπουργείο Υγείας έχει δώσει κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να ενισχύσουν προσωρινά το Σύστημα Υγείας και μέχρι σήμερα το βράδυ αναμένονται οι τελικές απαντήσεις των ιατρικών συλλόγων σε αυτό το ζήτημα. Για τις ανάγκες που θα παραμείνουν ακάλυπτες στο ΕΣΥ, η κυβέρνηση θα προχωρήσει από αύριο Τρίτη 16 Νοεμβρίου στην επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Παραδεχόμενος ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα είναι επιβαρυμένη και ότι το ΕΣΥ δέχεται ισχυρή πίεση, υπογράμμισε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, τόσο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, όσο και για την τρίτη δόση στους υπόλοιπους πολίτες.

«Όπως ήδη επισημαίνεται από έρευνες που έγιναν στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, όπως και από τα στοιχεία που παίρνουμε συνεχώς από τα νοσοκομεία μας, μόνο 1 στους 10 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένος. Κι από αυτούς το 94% έχουν σοβαρό υποκείμενο νόσημα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων, ενώ παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο εφαρμογής νέων περιορισμών σε εμβολιασμένους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην αυριανή συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, στο Λονδίνο. Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει στον Βρετανό ομόλογό του το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα. Το μείζον αυτό θέμα, έθεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και στο Παρίσι, την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της 75ης επετείου από την ίδρυση της UNESCO, ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Τέλος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη διάσκεψη για τη Λιβύη, επαναλαμβάνοντας ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Λιβύης που θα αναδειχθεί από τις εκλογές για να ξαναρχίσει μαζί της τις συζητήσεις για τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης η Ελλάδα υπογράμμισε ότι προϋπόθεση για την ειρήνευση στην περιοχή και τη σταθεροποίηση στη Λιβύη είναι και η αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων, ανέφερε ο κ. Οικονόμου. «Τα συμπεράσματα της Διάσκεψης ανταποκρίνονται πλήρως στις θέσεις της ελληνικής πλευράς», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ