X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΞεκίνησε ο διαστημικός διαγωνισμός ActInSpace, που φέρνει ξανά στην Κύπρο ο CSEO

Ξεκίνησε ο διαστημικός διαγωνισμός ActInSpace, που φέρνει ξανά στην Κύπρο ο CSEO

Ξεκίνησε την Παρασκευή στη Λευκωσία ο διαστημικός διαγωνισμός ActInSpace που αποτελεί έναν start-up διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) για φοιτητές και νέους καινοτόμους.

Τον διαγωνισμό φέρνει ξανά στην Κύπρο ο  Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) στο Discovery Alpha στη Λευκωσία, τις εγκαταστάσεις του CSEO για έρευνα και καινοτομία. Οι νικητές θα ανακοινωθούν το Σάββατο και θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον διεθνή διαγωνισμό στις Κάννες.

Ο ActInSpace είναι ένας διαγωνισμός που προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν λύσεις για τις προκλήσεις στην εξερεύνηση του διαστήματος με νεοφυείς επιχειρήσεις. Οι συμμετέχοντες μπορούν να εργαστούν είτε ως άτομα είτε σε ομάδες, και θα έχουν 24 ώρες για να επινοήσουν νέες, βιώσιμες λύσεις για τη μελλοντική εξερεύνηση του διαστήματος, την έρευνα και τις τεχνολογίες της Ευρώπης.

Οι νικήτριες ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους ημιτελικούς του ActInSpace στις Κάννες, όπου θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις δικές τους start-up εταιρείες, να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση και ακόμη να ανακαλύψουν ευκαιρίες καριέρας στο διάστημα.

Ο διεθνής τελικός θα γίνει το Φεβρουάριο.

Η διεθνής νικήτρια ομάδα θα έχει την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία μιας πτήσης με μηδενική βαρύτητα.

Το ΚΥΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας του διαγωνισμού.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share