Home Featured Ξεκίνησε το πρώτο δρομολόγιο τρένου Αθήνα- Θεσσαλονίκη, μετά τα Τέμπη

Ξεκίνησε το πρώτο δρομολόγιο τρένου Αθήνα- Θεσσαλονίκη, μετά τα Τέμπη

0
Ξεκίνησε το πρώτο δρομολόγιο τρένου Αθήνα- Θεσσαλονίκη, μετά τα Τέμπη

Στην αμαξοστοιχία 882 της Hellenic Train για Καλαμπάκα, δηλαδή, στο πρώτο δρομολόγιο επιβατικών τρένων Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Αθήνα – Καλαμπάκα, τα οποία επανεκκίνησαν, επιβιβάστηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Απριλίου,  ο Έλληνας Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι «σήμερα έχουμε την επανεκκίνηση της επιβατικής αμαξοστοιχίας για τη Βόρεια Ελλάδα για Θεσσαλονίκη και Καλαμπάκα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών, εμπορευματικών και επιβατικών ξεκινούν – με μία μικρή χρονική καθυστέρηση – και απομένει, μετά από τη σημερινή επανεκκίνηση, ο προαστιακός σιδηρόδρομος για το Κιάτο. «Προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τα οποία γίνονται, κυρίως για την ανάδειξη του φωτισμού μέσα σε σήραγγες προς την διαδρομή για Κιάτο, θα εκκινήσει και ο Προαστιακός».

«Η πολιτεία μετά το τραγικό δυστύχημα ανέδειξε τρία ζητήματα: το πρώτο ζήτημα να ριχθεί φως στο ζήτημα του δυστυχήματος για να αναδειχθούν οι ευθύνες. Το δεύτερο να υπάρχει επανεκκίνηση με ασφάλεια. Και πράγματι σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας 22 Μαρτίου εκκίνησαν οι πρώτες περιφερειακές αμαξοστοιχίες. Το τρίτο είναι η ανάταξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων σε ένα πιο μόνιμο επίπεδο».

Εξαιτίας της μείωσης της ταχύτητας στα 100 χιλιόμετρα την ώρα για λόγους ασφαλείας, η διαδρομή υπολογίζεται ότι θα διαρκεί πλέον περίπου 5,5 ώρες αντί για 4 που διαρκούσε έως πριν τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Το κόστος των εισιτηρίων παραμένει το ίδιο παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεραπετρίτης είχε αναφέρει κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ότι το Υπουργείο θα συζητούσε με την εταιρεία κάποιες προσφορές προκειμένου να στρέψει ξανά το επιβατικό κοινό προς το τρένο ύστερα από το «πάγωμα» των δρομολογίων για περισσότερο από ένα μήνα.

Πηγή:ΚΥΠΕ