X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΞεκινούν σήμερα οι καταθέσεις για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου»

Ξεκινούν σήμερα οι καταθέσεις για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου»

Σήμερα θα ξεκινήσουν οι πρώτες καταθέσεις για την υπόθεση των καταγγελιών κατά της διοίκησης της ΜΑΟ «Κιβωτός του Κόσμου», η οποία συνταράσσει την κοινή γνώμη στην Ελλάδα.

Πρώτοι μάρτυρες που θα καταθέσουν θα είναι παιδιά και πρώην εργαζόμενοι, ενώ δύο άλλοι μάρτυρες έχουν δηλώσει πρόθεση αυτοβούλως να προσέλθουν να καταθέσουν αναφορικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση και παρενόχληση ανηλίκων από στελέχη της ΜΚΟ.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που πρόκειται να καταθέσουν βρίσκεται και μάρτυρας που κατοικεί στην Ολλανδία και έχει δηλώσει ότι θέλει να καταθέσει στην εισαγγελία στοιχεία σοβαρά για την υπόθεση. Με τα έως τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Εισαγγελία Ανήλικων φαίνεται πως υπό διερεύνηση έχει θέσει τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο πατέρας Αντώνιος και τρεις εργαζόμενοι της ΜΚΟ.

Τα αδικήματα που μέχρι αυτή τη στιγμή φαίνεται να αναδύονται από τις επτά καταθέσεις που περιέχονται στον φάκελο και διερευνά αν έχουν διαπραχθεί η εισαγγελία, αφορούν στο κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και στο πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων προσώπων.

Στη δικογραφία περιέχονται και μελετώνται τουλάχιστον 10 καταγγελίες που διαβιβάστηκαν από τον Συνήγορο του Πολίτη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην Εισαγγελία.

Οι καταγγελίες- αναφορές του Συνηγόρου, αφορούν στην πλειονότητα τους κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία, απομόνωση και αποχή παιδιών από το σχολείο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share