X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΞεκινούν την Πέμπτη οι εργασίες ανάπλασης της οδού Τρικούπη στην εντός των...

Ξεκινούν την Πέμπτη οι εργασίες ανάπλασης της οδού Τρικούπη στην εντός των τειχών Λευκωσία

Aρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες ανάπλασης της οδού Τρικούπη στην εντός των τειχών πόλη, την Πέμπτη, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 16 μήνες και θα διεξαχθούν σε δύο κατασκευαστικές φάσεις με διάρκεια 8 μήνες η κάθε μία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, η πρώτη κατασκευαστική φάση του έργου, αφορά στο βόρειο τμήμα της οδού Τρικούπη, από τη συμβολή της οδό Λιασίδη μέχρι το βόρειο όριο της, πλησίον της συμβολής της με την οδό Λεύκωνος.

Ο Δήμος αναφέρει επίσης ότι η οδός Τρικούπη, που περιλαμβάνεται στη φάση αυτή και τμήμα των συμβαλλόμενων σε αυτή παρόδων, θα είναι κλειστές για τα οχήματα αλλά ανοιχτές για τους πεζούς. Κατά την περίοδο των εργασιών, οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθούν την πορεία που προτείνεται από τις επιτόπου κατευθυντήριες πινακίδες κάθετης σήμανσης. Η κίνηση των οχημάτων για είσοδο και έξοδο από την παλιά πόλη στην ευρύτερη περιοχή του έργου, παρουσιάζεται σε σχετικό χάρτη.

Ο Δήμος Λευκωσίας διευκρινίζει ότι οι οδοί Ατταλείας και Σούτσου, θα λειτουργούν προσωρινά ως αμφίδρομα αδιέξοδα για εξυπηρέτηση των κατοίκων τους. Επίσης, στην οδό Μαρίας Κωνσταντινίδου, θα γίνει προσωρινή αντιστροφή της μονοδρόμησης, έτσι ώστε να δίνεται η ευκαιρία εξόδου των οχημάτων μέσω της οδού Άρεως.

Στόχος του Έργου είναι η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση κυκλοφοριακών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διευκόλυνσης της διακίνησης των ΑμεΑ, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός ελκυστικού και προσβάσιμου χώρου για όλους, ενισxύοντας το υπάρχον επιχειρηματικό περιβάλλον. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θ.Αλ.Ε.Ι.Α. 2021-2027» , από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και το Δήμο Λευκωσίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share