Home Featured Xιλιάδες δήμοι στη Γαλλία κλείνουν τα φώτα για εξοικονόμηση ενέργειας

Xιλιάδες δήμοι στη Γαλλία κλείνουν τα φώτα για εξοικονόμηση ενέργειας

0
Xιλιάδες δήμοι στη Γαλλία κλείνουν τα φώτα για εξοικονόμηση ενέργειας

Αυξάνεται ο αριθμός δήμων στη Γαλλία που επιλέγουν, μετά το Παρίσι, να κλείνουν τα φώτα προς εξοικονόμηση ενέργειας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Χιλιάδες δήμοι στη Γαλλία κλείνουν τα δημόσια φώτα, μερικοί στις 9 μ.μ. άλλοι στη 1 π.μ., και τα ανάβουν ξανά μόνο στις 5 το πρωί.

Ο δήμος του Μπορντό διατηρεί, από τις 2 Ιανουαρίου, το 57% της επικράτειάς του χωρίς δημόσιο φωτισμό. Με τη δραστική περικοπή του φωτισμού ο δήμος στοχεύει να εξοικονομήσει 880.000 ευρώ.

Το μέτρο υιοθέτησαν επίσης η Λυών, το Στρασβούργο, η Νιμ, η Μετς, το Κλερμόν-Φεράν και το Μπεζανσόν.

Η γαλλική πρωτεύουσα έχει εδώ και καιρό μειώσει σημαντικά τον δημόσιο φωτισμό.

Τώρα, τη νύχτα, αυτή που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως “la Ville Lumière” , η πόλη των φώτων, περιβάλλεται από το σκοτάδι που ωστόσο επιτρέπει να βλέπει κανείς τα αστέρια ακόμη και από το κέντρο της πόλης.

Τα περίφημα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων έσβησαν στις 2 Ιανουαρίου, μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο και τα εμπορικά καταστήματα κλήθηκαν να σβήσουν τα φώτα στις βιτρίνες τους από τις 10 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.

Ο δήμος του Παρισιού αποφάσισε επίσης να μειώσει κατά ένα βαθμό τη θερμοκρασία στα δημόσια γραφεία του και το ίδιο μέτρο εφαρμόζεται και στο νερό στις δημόσιες πισίνες.

Πηγή:ΚΥΠΕ