X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠερίοδο ξηρασίας σε αρκετές περιοχές κηρύσσει η Ουαλία

Περίοδο ξηρασίας σε αρκετές περιοχές κηρύσσει η Ουαλία

Ξηρασία κηρύχθηκε επίσημα την Παρασκευή σε μέρη της Ουαλίας μετά από μια μακρά περίοδο ξηρού καιρού χωρίς βροχές και θερμοκρασίες ρεκόρ.

Οι περιοχές που επηρεάζονται περιλαμβάνουν το North Ceredigion, το Teifi, το Pembrokeshire, το Carmarthen, το Swansea, το Llanelli, το Neath Port Talbot και το Bridgend.

Οι εταιρείες ύδρευσης στο μεγαλύτερο μέρος της Ουαλίας έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στη χρήση του νερού, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των λάστιχων ποτίσματος.

Ξηρασία κηρύχθηκε επίσημα στο μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας την περασμένη εβδομάδα μετά τον πιο ξηρό Ιούλιο από το 1935.

Ο κρατικός οργανισμός Natural Resources Wales δήλωσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη την Παρασκευή λόγω «των πιέσεων που είχαν στο περιβάλλον οι υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη σημαντικών βροχοπτώσεων».

Η έλλειψη νερού και η ζέστη «έχουν ασκήσει τεράστια πίεση στα ποτάμια, τις δεξαμενές και τη στάθμη των υπόγειων υδάτων μας», είπε η Νάταλι Χολ, υπεύθυνη της βιώσιμης διαχείρισης υδάτων του οργανισμού.

Μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, η Ουαλία, η οποία φημίζεται για το καταπράσινο τοπίο της, είχε το 61% της συνήθους αναμενόμενης βροχής.

Ο οργανισμός Thames Water, που τροφοδοτεί 15 εκατομμύρια ανθρώπους στο Λονδίνο και ορισμένες γύρω περιοχές, δήλωσε την Τετάρτη ότι ξεκινά την απαγόρευση της χρήσης λάστιχων ποτίσματος από τις 24 Αυγούστου.

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share