X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΠΟΨΕΙΣΧρειαζόμαστε τη στήριξη των δυο ηγετών, δήλωσε το τρίτο μέλος της ΔΕΑ

Χρειαζόμαστε τη στήριξη των δυο ηγετών, δήλωσε το τρίτο μέλος της ΔΕΑ

Την ελπίδα οι δυο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Ταταρ, να επισκεφθούν μαζί σύντομα το ανθρωπολογικό εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ), και να επαναβεβαιώσουν την ισχυρή στήριξή τους σε αυτήν, εξέφρασε, με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, το τρίτο μέλος της Επιτροπής, Πολ Ενρί Αρνί, τονίζοντας πως η ΔΕΑ χρειάζεται τη στήριξη αυτή.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί των προσπαθειών που γίνονται για μια κοινή επίσκεψη των δυο ηγετών στο ανθρωπολογικό εργαστήρι της ΔΕΑ, αλλά και τα όσα υποστήριξε ο Τ/κ ηγέτης περί «υπαναχώρησης της ε/κ πλευράς» από συμφωνία που είχε επιτευχθεί για άμεση έναρξη εκσκαφής στην κατεχόμενη Αλόα, ο κ. Αρνί δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Τατάρ.

Εύχομαι, πρόσθεσε, «αυτό το θέμα να μπορέσει να επιλυθεί γρήγορα» και να πραγματοποιηθεί η κοινή επίσκεψη των δυο ηγετών στο ανθρωπολογικό εργαστήρι της ΔΕΑ, ώστε αυτοί «να μπορέσουν να επαναλάβουν τη στήριξη τους στη ΔΕΑ όπως συνέβαινε με τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων τα τελευταία 42 χρόνια», όπως είπε, τονίζοντας πως η Επιτροπή χρειάζεται αυτή τη στήριξη. Σημειώνεται πως η ΔΕΑ συστάθηκε το 1981.

«Ελπίζω να μπορέσει να οργανωθεί αυτή τη επίσκεψη σύντομα και οι ηγέτες να επαναβεβαιώσουν την ισχυρή στήριξή τους στη ΔΕΑ», σημείωσε ο κ. Αρνί.

Είπε, ακόμη, πως ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, συνεχίζει να εργάζεται σε συνεργασία με τη ΔΕΑ για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης.

«Τα τρία μέλη της ΔΕΑ είναι δεσμευμένα για πραγματοποίησή της», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share