X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΧρηματοδοτική βοήθεια ύψους €600 εκατομμυρίων για την Ουκρανία εκταμίευσε η Κομισιόν

Χρηματοδοτική βοήθεια ύψους €600 εκατομμυρίων για την Ουκρανία εκταμίευσε η Κομισιόν

Την εκταμίευση 600 εκατομμυρίων ευρώ ως μακροοικονομική χρηματοδοτική συνδρομή για την Ουκρανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Κομισιόν, στο πλαίσιο της στήριξης της αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, πρόκειται για την δεύτερη και τελευταία δόση στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος μακροοικονομικής χρηματοδοτικής συνδρομής (ΜΧΣ) προς την Ουκρανία. Η πρώτη δόση 600 εκατομμυρίων ευρώ είχε εκταμιευθεί τον Δεκέμβριο του 2020.

Η εκταμίευση αποτελεί μέρος του πακέτου ΜΧΣ έκτακτης ανάγκης ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για δέκα κράτη – εταίρους στο πλαίσιο των πολιτικών γειτονίας και διεύρυνσης, με το οποίο η ΕΕ στοχεύει να τα βοηθήσει να περιορίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Μετά από αυτή την εκταμίευση, το συνολικό ανεξόφλητο ποσό δανείων προς την Ουκρανία στο πλαίσιο πολλαπλών προγραμμάτων ΜΧΣ φτάνει τα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Η Ουκρανία έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες για την εφαρμογή των όρων του ΜΧΣ και έχει πετύχει ικανοποιητική πρόοδο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» αναφέρει σε σχετική δήλωση ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Μέσω της οικονομικής και τεχνικής στήριξής που παρέχει, η ΕΕ συνεισφέρει στην βελτίωση των βιοτικών συνθηκών του Ουκρανικού λαού – παρέχοντας ισχυρή πολιτική στήριξη, ενισχύουμε την ενσωμάτωση της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι πρόσθεσε πως «οι πληρωμές αυτές αποτελούν, πέρα από απτή απόδειξη της αλληλεγγύης μας προς τον λαό της Ουκρανίας, και αντανάκλαση του ότι η Ουκρανία έχει συνεχίσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με το ΔΝΤ και την Κομισιόν».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share