X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΧριστουγεννιάτικο Χωριό στο κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς από 26 Νοεμβρίου

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς από 26 Νοεμβρίου

Ο διοργανώνει για πρώτη χρονιά, κατόπιν έγκρισης από το Υφυπουργείο Τουρισμού, Χριστουγεννιάτικο Χωριό μεγάλης εμβέλειας την περίοδο από 26.11.22 μέχρι 15.1.23 και έχει σκοπό να προσφέρει μοναδικές, μαγικές εμπειρίες σε μία άκρως εορταστική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Γιώτη Παπαχριστοφή. Η έναρξη θα γίνει το Σάββατο στις 26.11.22 με την άφιξη του Άι Βασίλη.

Σε διάσκεψη Τύπου που δόθηκε σήμερα Δευτέρα, στο Δημοτικό Μέγαρο Πόλης Χρυσοχούς, ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, το οποίο θα στηθεί στο γραφικό κεντρικό πυρήνα του Δήμου, στην Πλατεία της Πόλης θα περιλαμβάνει πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, εντυπωσιακό στολισμό, ξύλινα σπιτάκια με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα, ξεναγήσεις σε μουσεία, βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας, και οινογαστρονομίας και άλλα.

Εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής θα καλωσορίσουν ντόπιους και ξένους επισκέπτες και θα προσφέρουν γιορτινά γαστρονομικά ταξίδια.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό είναι πολύ σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, σημειώνοντας πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται στον Δήμο αλλά και σε ολόκληρη την Επαρχία Πάφου, διοργάνωση τέτοιας εμβέλειας.

Ευελπιστούμε, σημείωσε, ότι θα προσελκύσουμε τόσο ντόπιους όσο και ξένους επισκέπτες στον Δήμο και τον χειμώνα, δίνοντας κίνητρα σε καταστήματα και τουριστικά καταλύματα, τα οποία για πρώτη χρονιά παραμένουν ανοικτά. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, η διοργάνωση περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, για μικρούς και μεγάλους, βιωματικά εργαστήρια το σπιτάκι του Αι Βασίλη, το εργαστήρι των ξωτικών του Άι Βασίλη , το τζάκι του Άι Βασίλη και διάφορες δραστηριότητες.

Στο σπιτάκι του Αι Βασίλη τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν και να πάρουν τα δώρα τους.

Ανακοίνωσε ακόμη πως σε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα υπάρχει ενεργός εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας, δηλαδή της νεολαίας των μαθητών των εκπαιδευτηρίων πόλης, εθελοντών, των μουσείων των γειτονικών κοινοτήτων, ωδείων χορωδιών, σχολών χορού, χορευτικών συγκροτημάτων, οι συμμετοχές των οποίων συμπλήρωσε θα εμπλουτίζουν καλλιτεχνικά το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Ο κ. Παπαχριστοφή είπε πως ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς αναμένεται να υποδεχτεί αρκετές χιλιάδες κόσμου από τις γειτονικές κοινότητες, την Πάφο, αλλά και από τις άλλες πόλεις. Ωστόσο, σημείωσε, σκοπός της τοπικής αρχής είναι όπως το Χριστουγεννιάτικο Χωριό το επισκεφτούν όχι μόνο οι ντόπιοι αλλά και ξένοι επισκέπτες. «Προσπάθεια μας είναι όπως το Χριστουγεννιάτικο Χωριό καταστεί θεσμός στην απομακρυσμένη περιοχή του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς. Θέλουμε τον κόσμο μας να τον ψυχαγωγούμε», είπε ο κ. Παπαχριστοφή.

Είπε ακόμη πως η προσπάθεια του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς είναι πολύπλευρη, είναι και για ψυχαγωγία αλλά για να στηριχτούν οι επιχειρήσεις της Πόλης Χρυσοχούς που τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότερες έκλειναν.

Επεσήμανε ακόμη πως με την φετινή τους διοργάνωση θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι τα φετινά Χριστούγεννα «ο must προορισμός» είναι η Πόλη Χρυσοχούς.

Πηγή:ΚΥΠΕ

 

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share