Home Featured Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τα νοσοκομεία της Τζιενίν, σε εξέλιξη οι εχθροπραξίες

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τα νοσοκομεία της Τζιενίν, σε εξέλιξη οι εχθροπραξίες

0
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τα νοσοκομεία της Τζιενίν, σε εξέλιξη οι εχθροπραξίες

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για την έκβαση της ισραηλινής επιχείρησης στην Τζιενίν, όπου οι εχθροπραξίες μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και Παλαιστινίων μαχητών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μαρτυρίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα της ισραηλινής εφημερίδας Χα’Αρετς αναφέρουν ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και του διαδικτύου σε πολλές συνοικίες της Τζιενίν, δυσχεραίνοντας την περίθαλψη μεγάλου αριθμού τραυματιών στα τοπικά νοσοκομεία και στην μετάδοση εικόνων και ειδήσεων από το στρατόπεδο προσφύγων της πόλης, όπου επιχειρεί ο ισραηλινός στρατός.

Επιπροσθέτως, εξαιτίας των εκτεταμένων εκσκαφών που πραγματοποιεί ο ισραηλινός στρατός στο στρατόπεδο προσφύγων της Τζιενίν είναι αδύνατο για τα παλαιστινιακά ασθενοφόρα της Ερυθράς Ημισελήνου να εντοπίσουν και να μεταφέρουν τραυματίες στα τοπικά νοσοκομεία. Ανάλογες μαρτυρίες μεταδίδει τηλεφωνικά ο επίσημος τηλεοπτικός σταθμός της Παλαιστινιακής Αρχής που εκπέμπει σε συνεχή ροή τις εξελίξεις.

Η κρατική ισραηλινή τηλεόραση μεταδίδει εικόνες από συγκεκριμένα φυλάκια ελέγχου στα περίχωρα της Τζιενίν, από τα οποία περνούν τεθωρακισμένες μπουλντόζες τύπου D-9 με κατεύθυνση προς την παλαιστινιακή πόλη. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τα οχήματα D-9 συνεχίζουν να κατεδαφίζουν οικήματα στο στρατόπεδο προσφύγων προκειμένου να διευκολύνουν την απρόσκοπτη είσοδο των χερσαίων δυνάμεων σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.

Όπως αναφέρουν παλαιστινιακά μέσα, η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων και των τραυματιών είναι ηλικίας 20 έως 30 ετών και οι φωτογραφίες των 8 νεαρών ανδρών που έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης έχουν αναρτηθεί στις τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο Σαμίχ Αμπού Αλ-Ουαφά, γιος ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης Φατάχ στην Τζιενίν.

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ζιάντ Αλ-Ναχάλε, δήλωσε ότι «αυτό που διαπράττουν οι δυνάμεις της κατοχής στην Τζιενίν είναι σφαγή», προσθέτοντας ότι η οργάνωσή του «θα κάνει το παν για να την σταματήσει».

Από το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έχει συγκαλέσει επείγουσα σύσκεψη απόψε για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Τζιενίν.

Πηγή:ΚΥΠΕ