X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣ«Ψέμα» ο ισχυρισμός Τζόνσον πως ο Πούτιν τον απείλησε με πυραυλικό χτύπημα,...

«Ψέμα» ο ισχυρισμός Τζόνσον πως ο Πούτιν τον απείλησε με πυραυλικό χτύπημα, απαντά το Κρεμλίνο

Ως ψέμα απέρριψε το Κρεμλίνο τον ισχυρισμό του πρώην Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον πως ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τον είχε απειλήσει με πυραυλικό χτύπημα σε τηλεφωνική συνομιλία λίγες εβδομάδες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε απόσπασμα ντοκιμαντέρ του BBC για τις σχέσεις του Πούτιν με τη Δύση που θα προβληθεί απόψε, ο κ. Τζόνσον αποκαλύπτει αναφερόμενος σε εκείνη τη συνομιλία: «Με απείλησε σε ένα σημείο και είπε: ‘Μπόρις, δε θέλω να σου κάνω κακό, αλλά με έναν πύραυλο θα έπαιρνε μόνο ένα λεπτό’ ή κάτι τέτοιο, ξέρετε, πρόσχαρα».

Απαντώντας μέσω BBC ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: «Ο ισχυρισμός (του Μπόρις Τζόνσον) είναι είτε εσκεμμένη ψευτιά, στην οποία περίπτωση πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Τζόνσον γιατί ψεύδεται ή δεν ήταν ηθελημένο ψέμα. Δηλαδή δεν κατάλαβε τι του έλεγε ο Πρόεδρος Πούτιν. Δεν υπήρξαν απειλές για χρήση πυραύλων».

Στο ντοκιμαντέρ μιλά επίσης ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, ο οποίος αναφέρεται στην επίσκεψή του στη Μόσχα δύο εβδομάδες πριν από την εισβολή. Όπως λέει, έλαβε εκεί διαβεβαιώσεις ότι δεν επίκειτο εισβολή, αλλά σχολιάζει πως και οι δύο πλευρές ήξεραν ότι επρόκειτο για ψέμα.

Λέει επίσης ότι φεύγοντας από τη συνάντηση ο Ρώσος στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ του είπε πως η Ρωσία δεν επρόκειτο ποτέ ξανά «να ταπεινωθεί».

Στη δική του επίσκεψη στη Μόσχα το Νοέμβριο του 2021 αναφέρεται και ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερς. Περιγράφει πώς μετά από μια περιπετειώδη πτήση προσγειώθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα για να ενημερωθεί πως ο Βλάντιμιρ Πούτιν βρισκόταν στο Σότσι για να αποφύγει την έξαρση του κορωνοϊού.

Τελικά μίλησαν τηλεφωνικώς, με τον Ρώσο Πρόεδρο να μην αρνείται ότι σχεδιαζόταν εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share